Vehicles elèctrics
Ara Motor

Volkswagen presenta la Buzz Cargo, la nova furgoneta elèctrica de la marca

Els de la Baixa Saxònia mostren el disseny definitiu de la furgoneta elèctrica que ha de recollir el testimoni de la mítica Transporter

Volkswagen presenta la Buzz Cargo, la nova furgoneta elèctrica / VOLKSWAGEN Zoom

Volkswagen ha presentat el disseny definitiu de la seva primera furgoneta elèctrica, que ha batejat amb el nom de Cargo. Aquest vehicle comercial 100% elèctric ha estat presentat avui al Saló de Vehicles Comercials de Hannover (IAA, per les seves inicials en alemany), l’esdeveniment més important del món per a aquest tipus de vehicles.

ID Buzz Cargo Zoom

ID Buzz Cargo / Volkswagen

La ID Buzz Cargo –el seu nom complet– utilitza la nova plataforma elèctrica de Volkswagen anomenada MEB, i tot i que la marca encara no ha volgut donar gaires detalls del vehicle, sí que ha transcendit que disposarà d’algun sistema de conducció autònom (ID Pilot) i d’un sistema de càrrega digitalitzat que permetrà carregar i descarregar automàticament les mercaderies de l'interior.

Detall interior ID Buzz Cargo Zoom

Detall interior ID Buzz Cargo / Volkswagen

A més, aquesta furgoneta totalment elèctrica disposarà d’una autonomia compresa entre els 330 i els 550 quilòmetres d’ús real d’acord amb el nou cicle d’emissions i consum WTLP, més realista que l’anterior.

El futur elèctric dels vehicles comercials de Volkswagen

Els de Wolfsburg han presentat també altres variants ecològiques com els ABT e-Transporter i e-Caddy, dos prototips de taxis elèctrics amb autonomies de fins a 220 quilòmetres i cinc places reals.

ABT e-caddy Zoom

ABT e-caddy / Volkswagen

Un altre dels plats forts de la marca ha sigut la Crafter HyMotion, una variant que funciona amb pila de combustible –per tant hidrogen– de la popular Crafter, un dels vehicles professionals més utilitzats. Aquest model tindria una autonomia de més de 500 quilòmetres reals per un conjunt que ple pot arribar a superar les 4 tones de pes, però l’escassa xarxa de punts de recàrrega d’hidrogen juga en contra seu.

Cargo-e-bike Zoom

Cargo-e-bike / Volkswagen

Per acabar, Volkswagen fins i tot ha presentat un tricicle elèctric anomenat Cargo e-Bike, que funciona amb uns pedals amb assistència elèctrica i que pot arribar als 25 km/h de velocitat màxima. Aquest tricicle elèctric pot arribar a arrossegar fins a 210 quilos de pes i és ideal per fer entregues a les zones prohibides al trànsit convencional.