Mobilitat elèctrica
Ara Motor

Tesla aposta ara pels carregadors urbans

La companyia d’Elon Musk també obrirà supercarregadors als grans nuclis urbans

Tesla aposta ara pels carregadors urbans / FERRAN VITAL Zoom

Fins ara Tesla apostava per crear una densa xarxa de supercarregadors i carregadors ràpids al llarg i ample de la xarxa viària, oferint als clients de la marca la possibilitat d’afrontar llargs desplaçaments pels Estats Units o Europa sense haver de patir per l’abastiment elèctric dels seus vehicles.

Però ara la companyia californiana ha obert la seva estratègia a l’obertura de nous punts de recàrrega ràpida i supercarregadors a les grans ciutats americanes i europees, per poder abastir als seus clients que són, essencialment, residents a les grans metròpolis occidentals. De fet les ciutats de Boston i Chicago seran les primeres en rebre aquests punts de recàrrega ràpida urbana, però el pla preveu abastir les principals capitals nord-americanes i europees a mitjà plaç.

El pla de Tesla preveu que els nous punts de recàrrega ràpida urbans es situï a punts estratègics com ara grans centres comercials o centres neuràlgics de les grans ciutats. Això sí, els punts de recàrrega urbans hauran de ser de dimensions més reduïdes que els supercarregadors que ja coneixem amb una entrega de potència de 72 kWh -encara força lluny dels supercarregadors de 350 kWh- amb temps de recàrrega que oscil·laran entre els 45 i els 60 minuts, en funció del model i la potència de cada vehicle.