Supercarregador
Ara Motor

Tesla anuncia la tercera generació de Superchargers

Els nous supercarregadors seran més ràpids i permetran carregar més energia en menys temps

Tesla anuncia la tercera generació de Superchargers / TESLA Zoom

L’encara president de Tesla, l'excèntric emprenedor sud-africà Elon Musk, va anunciar al seu compte de Twitter que la xarxa de Superchargers de Tesla arribarà a cobrir el 95% del territori dels països on la marca californiana és present i ven cotxes, com ara el nostre.

Aquesta expansió de la xarxa de supercarregadors anirà acompanyada de l’arribada de la tercera generació dels carregadors ràpids de la marca, anomenats V3. Els ‘Supercharger V3’ tindran una ràtio de càrrega de 250 o 350 kW, cosa que permetrà escurçar encara més el temps d’espera en les estacions de càrrega de Tesla.

El pla dels californians és obrir 11.000 punts de càrrega més durant el 2019, per arribar a comptar amb un total de 23.000 Superchargers repartits en més de 2.600 estacions de servei a tot el món.

Els supercarregadors de Catalunya

Fins ara Tesla ja havia instal·lat set estacions de supercarregadors a Catalunya a les localitats de Torrefarrera (Segrià), a l’autovia T11 (Reus-Tarragona), a Girona, a Caldes de Maravella (Selva), a la Seu d’Urgell, a Sant Cugat i a l’Aldea (Terres de l’Ebre).

A aquests punts cal sumar-hi un altre Supercharger a la ciutat de València, però de moment encara no hi ha cap altre supercarregador de Tesla a les illes Balears, la Franja o la Catalunya Nord. Val a dir que fonts de la companyia consultades per aquest diari van confirmar cert interès per obrir un nou Supercharger a l’Eix Transversal i en dues de les illes Balears.