Saló de Frankfurt
Ara Motor

Suzuki Swift Sport, torna el mite

Un utilitari lleuger, divertit i accessible: torna la llegenda del Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport, torna el mite / SUZUKI Zoom

El Suzuki Swift Sport és un d’aquells cotxes gravats a foc en la memòria popular. Un dels darrers exemplars dels “hot hatch” o GTI prestacionals i divertits dels anys 80 i 90.Suzuki ha volgut esperar al Saló de Frankfurt per presentar el nou Swift Sport, una joguina per adults capaç de generar tones d’adrenalina al volant.

Una joguina per adults Zoom

Una joguina per adults / Suzuki

I què ha millorat respecte la generació anterior? D’entrada el nou Swift Sport pesa tan sols 970 quilos, tot i que la batalla o distància entre eixos creix dos centímetres, la carrosseria és 1’5 centímetres més baixa i 4 centímetres més ample, millores totes elles que han d’aportar més estabilitat en el pas per corba i una aparença més potent i musculada, gràcies a les formes geomètriques i les línies rectes de la seva carrosseria.

Més lleuger, més ample, més estable i més potent: el Swift Sport promet emocions fortes al volant

El frontal del nou Swift Sport, presidit per una gran calandra hexagonal, llandes de 17 polzades i detalls en fibra de carboni com l’espòiler davanter, el difusor posterior o les faldilles laterals, que associades al color “Champion Yellow” atorguen personalitat i caràcter a aquest petit esportiu.

Frontal Swift Sport Zoom

Frontal Swift Sport / Suzuki

Gràcies a la seva lleugeresa i les seves mides compactes, els 140 CV de potència extrets del motor de gasolina 1.4 Boosterjet associat a un canvi manual de sis velocitats promet hores de diversió al volant. A més, Suzuki ha optimitzat el canvi per aconseguir una transició més nítida i curta amb menor pèrdua de potència, i ha dissenyat de nou el sistema de suspensions amb uns amortidors més curts, durs i estables, que milloren l’experiència al volant.

Interior Swift Sport Zoom

Interior Swift Sport / Suzuki

Pel que fa a l’equipament tecnològic, tot i no ser necessàriament rellevant en un cotxe esportiu com aquest, el Swift Sport disposa d’una pantalla tàctil de 7 polzades, un navegador 3D i un sistema d’àudio amb connexió Bluetooth. A més, l’interior té diversos detalls “racing” com ara els rellotges que mesuren la pressió del turbo i l’oli o les costures de fil vermell dels seients davanters.