Dissenyador de cotxes
Ara Motor

Shiro Nakamura es retira

El genial dissenyador japonès es jubila després d'haver fet de Nissan un referent estètic

Shiro Nakamura es retira Zoom

Probablement us agrada el Nissan Qashqai i el GT-R és el cotxe dels vostres somnis. Segurament us agrada o detesteu profundament el Juke -no deixa mai ningú indiferent- i no acabeu d'entendre quin concepte s'amaga en el disseny del Cube. Tots aquests cotxes (i molts d'altres com ara el 370Z, el Murano, el LEAF, el Micra, el Fairlady Z o els desconeguts Chappo, Pivo i Crossbow) són obres de Shiro Nakamura, el cap de disseny de Nissan.

El Nissan GT-R, una de les obres més aclamades de Nakamura Zoom

El Nissan GT-R, una de les obres més aclamades de Nakamura / Nissan

Nakamura va estudiar enginyeria industrial i belles arts a Tokio als anys 70, per incorporar-se a Isuzu, on va fer obres tan interessants com l'Isuzu Vehicross de l'any 1993. El talent de Nakamura i el seu potencial no van passar desapercebuts i l'any 1999 Carlos Goshn va confiar en ell per encapçalar el renaixement de Nissan.

Amb l'Isuzu VehiCross es va avançar vint anys a la tendència del mercat Zoom

Amb l'Isuzu VehiCross es va avançar vint anys a la tendència del mercat

El president Goshn va donar tota la llibertat creativa a Nakamura, que va poder desplegar tot el seu talent encapçalant la revolució estètica de Nissan per posicionar la marca com un referent estètic. De fet, el concepte 'crossover' (un cotxe a mig camí de monovolum, SUV i turisme) va aparèixer de la mà de Nakamura amb l'Isuzu Vehicross de l'any 1993, i va repetir recepta -amb molt més èxit comercial- amb el Qashqai i el Juke, probablement les creacions més conegudes de Nakamura.