Novetats
Ara Motor

Seat contracta 115 nous treballadors fixos a Martorell

Els del Baix Llobregat no descarten seguir ampliant la seva plantilla si les necessitats de producció ho exigeixen

Un dels treballadors de la planta de l’automobilística Seat a Martorell, una de les principals empreses del sector industrial a Espanya. / MANOLO GARCIA Zoom

La planta de Seat a Martorell funciona a uns nivells de qualitat i productivitat fins ara mai assolits per la marca catalana. L’augment de la producció generat per la creixent demanda dels nous Ibiza i Arona i el bon funcionament del León -tot i ser un model veterà- han esperonat els del Baix Llobregat per contractar 115 treballadors nous de manera indefinida, tal com ja va avançar el diari ARA fa dues setmanes.

Els 115 nous treballadors fixos -als quals cal sumar-hi 150 contractes indefinits signats durant el mes de desembre- ja havien treballat a la fàbrica de Martorell, tot i que amb contractes temporals o eventuals. Amb aquestes noves incorporacions la plantilla de Seat arriba als 14.672 treballadors, i es converteix de llarg en l’empresa amb més operaris de tot el país.

L’Audi A1 ja sobrevola Martorell

La planta de Martorell ja està gairebé preparada per a l’inici imminent de la fabricació del nou Audi A1, el model que substituirà el Q3 en una de les línies de producció de la fàbrica. De fet, aquests dies ja haurien d'haver començat a veure’s les primeres unitats presèrie per les instal·lacions de Seat.

L’Audi A1 utilitza la mateixa plataforma i estructura que els nous Ibiza i Arona, l’anomenada plataforma MQB A0, que va estrenar l’Ibiza ara fa uns mesos. Amb l’arribada de l’A1 la planta de Martorell es converteix en el principal centre del grup Volkswagen especialitzat en els cotxes utilitaris, un dels segments més venuts de tot el mercat i que per tant hauria de fer incrementar encara més la producció total de la fàbrica de Martorell durant aquest 2018.