Cotxe elèctric
Ara Motor

Nissan vol vendre un milió de cotxes elèctrics el 2022

La marca japonesa materialitza un ambiciós pla de creixement que passa per la consolidació dels seus elèctrics i l'aparició de nous models

Nissan vol vendre un milió de cotxes elèctrics el 2022 / NISSAN Zoom

Actualment Nissan ja disposa del cotxe elèctric més venut de la història, en Nissan Leaf, que tot just acaba d'estrenar la tercera generació i que vam anar a descobrir a Oslo ara fa uns mesos. El nou Leaf, més ambiciós que mai, vol consolidar aquest compacte ecològic com una de les millors opcions del mercat.

Nissan IMx KURO concept Zoom

Nissan IMx KURO concept / Nissan

El pla de Nissan, però, no contempla només el Leaf –Nissan preveu un creixement de la demanda d'aquest vehicle del 40% de cara a l'any 2022– i la versió elèctrica de la seva furgoneta comercial e-NV200, que Nissan fabrica a Catalunya, sinó que vol anar més enllà amb l'aparició de nous models elèctrics durant els pròxims tres anys.

El pròxim cotxe elèctric de Nissan serà un SUV de moment anomenat IMx Concept que, utilitzant la mateixa plataforma del Leaf, promet arribar a una autonomia de més de 450 quilòmetres i tracció a les quatre rodes gràcies a dos motors elèctrics (un sobre cada eix). Nissan ha anunciat que l'IMx no és tan sols un prototip, sinó la base d'un cotxe que es fabricarà en un futur no gaire llunyà. De fet, n'hi ha que apunten que l'IMx és, en realitat, el Qashqai del futur.

Detall sistema elèctric IMx KURO concept Zoom

Detall sistema elèctric IMx KURO concept / Nissan

A més, el president de Nissan Europe Mamoru Aoki ha anunciat que la filial de luxe Infiniti també treballa per electrificar la seva oferta de cotxes i preveu que el 2025 la meitat de les vendes d'Infiniti siguin de cotxes totalment elèctrics, amb prestacions esportives i autonomies de més de 500 quilòmetres.