Ara Motor

Mercedes fabricarà la nova Classe X a Barcelona

La marca de Baden-Württenberg presenta la Classe X, la primeres pickup de la seva història i que es fabricaran a Barcelona

Mercedes fabricarà la nova Classe X a Barcelona / MERCEDES Zoom

La marca de l’estrella vol entrar al segment de les camionetes grans (popularment conegudes com pickup o pick-up), un mercat molt rellevant al continent americà (tant als Estats Units i Canadà com a molts països de l’Amèrica Llatina) però poc conegut a Europa o Àsia.

La nova pickup de Mercedes es fabricarà a la planta que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona, aprofitant la plataforma del Navara, que també es fabrica a la capital catalana. El fet que la camioneta es fabriqui a Barcelona es deu sobretot a les sinergies internes de l’aliança entre Mercedes i el grup Renault-Nissan.

Mercedes Classe X Zoom

Mercedes Classe X / Mercedes-Benz

Aquesta nova camioneta s’anomenarà Mercedes-Benz Classe X, i vol donar resposta a mercats emergents que demanen un pickup per motius professionals o culturals però sense renunciar a l’estil i la distinció pròpies de Mercedes. La mecànica que ha presentat Mercedes amb la Classe X és prometedora, ja que disposarà d’un motor V6 dièsel –amb una potència no especificada- i un sistema de tracció total 4Matic. El xassís, a més, serà de travessers, cosa que garanteix la seva duresa fora de l’asfalt.

La nova Classe X es basa en la plataforma i elements mecànics del ja contrastat Nissan Navara NP300, també fabricat a Barcelona

En aquest sentit, Mercedes ha presentat dues variants, anomenades "Stylish explorer" i "Powerful adventurer", enfocades a dos perfils de compradors molt diferents. La primera versió, "Stylish", equipa unes espectaculars llandes de vint-i-dos polsades, una generosa calandra i entrada d’aire inferior i abundància de materials nobles als interiors, dominats pel cuir o fusta de roure. Tota ella vol destil·lar estil i elegància, enfocada a un comprador que enfoca la compra al luxe i confort.

Interiors del Classe X amb acabat "Stylish" Zoom

Interiors del Classe X amb acabat "Stylish" / Mercedes

L’altre unitat, batejada com "Powerful", es centra en l’esportivitat i la capacitat off-road del nou Classe X, emfatitzant el caràcter juvenil amb pneumàtics de contacte, interiors dominats per elements metàl·lics i símils de fibra de carboni i passos de roda reforçats.

Classe X "Powerful" Zoom

Classe X "Powerful" / Mercedes-Benz

Tot i que encara no s’ha fet públic el seu preu, Mercedes preveu començar a comercialitzar la seva camioneta a finals de 2017, i espera obtenir bons resultats als mercats australià, nord-americà, sud-africà, argentí i  brasiler, països tradicionalment favorables per aquest tipus de vehicles.