Novetats
Ara Motor

Mercedes-Benz CLA Coupé, petit seductor

Mercedes presenta la variant cupè de la nova Classe A, un cotxe passional disposat a enamorar el mercat

Mercedes-Benz CLA Coupé, petit seductor Zoom

Mercedes-Benz ha presentat el CLA Coupé, la tercera variant de la nova Classe A de la marca alemanya. El nou CLA –una versió allargada i cupè de la plataforma que utilitzen els nous Classe A– es posarà a la venda al mes de maig a un preu encara per confirmar i ja s’ha començat a fabricar a la planta de Daimler a Kecskemét, a Hongria.

CLA cupè Zoom

CLA cupè / Daimler

El nou CLA manté l’essència que va fer triomfar la versió anterior del model, que va arribar a vendre més de 750.000 unitats a tot el món. Aquest cupè esportiu manté un capó allargat, un frontal agressiu i unes nervadures laterals elegants i sofisticades que eleven la línia de cintura del cotxe en contrast amb la caiguda del muntant posterior o pilar C.

Mercedes-Benz aspira a repetir els grans resultats comercials de la primera generació del CLA repetint la mateixa fórmula

En una vista lateral es pot observar amb molta claredat com manté una estructura de tres volums però eleva la part posterior de la carrosseria per donar-li més personalitat al conjunt i presentar un bon coeficient aerodinàmic.

Nou CLA Zoom

Nou CLA / Daimler

El nou CLA és una mica més curt però entre 5 o 6 centímetres més ample que la generació anterior. També disposa d’un centre de gravetat més baix, una nova arquitectura de les suspensions i una barra estabilitzadora més gran, solucions que permeten millorar el comportament dinàmic de nou CLA.

Interior CLA Zoom

Interior CLA / Daimler

Aquesta segona generació, a més a més, incorpora diverses solucions del CLS, com ara els fars posteriors led i algunes ajudes a la conducció heretades dels nous Classe S. De la nova Classe A rep també una important càrrega tecnològica que inclou el sistema d’ordres per veu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), el nou ‘head-up display’ i el navegador amb realitat augmentada, entre d'altres. Però una de les novetats tecnològiques més destacades del nou CLA és el sistema d’il·luminació intel·ligent, i que permet activar determinades zones del vehicle mitjançant ordres gestuals amb els braços o les mans.

Interior CLA Zoom

Interior CLA

Mercedes-Benz només ha presentat el CLA 250 amb un motor gasolina turbo de quatre cilindres i que arriba als 225 CV de potència i 350 Nm de parell associat a un canvi automàtic de doble embragatge de set relacions 7G-DCT i un sistema de tracció davantera. Amb tot, existeixen les mateixes motoritzacions i variants gasolina, dièsel i fins i tot endollables que incorpora l’actual Classe A.