Esportius
Ara Motor

Lamborghini Essenza SCV12: un coet amb rodes

Els de Sant’Agata Bolognese presenten el seu cotxe amb motor V12 més potent i sofisticat de la història

Lamborghini Essenza SCV12: un coet amb rodes / LAMBORGHINI Zoom

Lamborghini finalment ha presentat l’Essenza SCV12, l’hipercotxe de la marca transalpina destinat a convertir-se en un dels millors cotxes de la història de la marca. El flamant Essenza SCV12 és hereu dels Miura Jota i Diablo GTR, i ha estat desenvolupat pel departament de competició de la marca Lamborghini Squadra Corse. De fet, el seu cognom SCV12 fa referència a aquest departament de competició (Squadra Corse) i al motor V12 que alimenta el cor d’aquesta bèstia de quatre rodes.

Vista frontal Essenza SCV12 Zoom

Vista frontal Essenza SCV12 / Lamborghini

El motor de l’Essenza SCV12 és un dels grans actius del cotxe, ja que serà el motor de dotze cilindres en V (o V12, si ho preferiu) més potent i tecnològic de la història de la marca italiana, amb una potència d’uns 830 CV, associat a un canvi automàtic seqüencial de sis relacions i un sistema de tracció que envia la potència a les rodes posteriors.

Lamborghini Essenza SCV12 Zoom

Lamborghini Essenza SCV12 / Lamborghini

Aquest Lamborghini disposarà d’uns exclusius neumàtics de tipus slick signats per Pirelli, i un sistema de frenada desenvolupat per Brembo amb discs de fre perforats i unes pinces de grans dimensions per aturar aquest cotxe amb homologació per competir en la categoria de turismes GT3.

La seva planta és espectacular Zoom

La seva planta és espectacular / Lamborghini

El disseny de l’Essenza SCV12 també respon als criteris i necessitats específiques del vehicle, utilitzant un xassís monocasc de fibra de carboni i una carrosseria capaç de suportar una càrrega aerodinàmica de 1.200 quilos a 250 km/h gràcies als seus espòilers, les entrades d’aire davanteres, el difusor posterior i un gran aleró que arrodoneix el conjunt.

Detall interiors Zoom

Detall interiors / Lamborghini

Pel que fa als seus interiors, aquest Lamborghini incorpora una gran pantalla central que fa la funció de quadre d’instruments, ús intensiu d’alcàntara i la fibra de carboni, un volant de competició amb diverses funcions integrades i fins i tot butaques de competició signades pels especialistes OMP amb arnesos de seguretat. 

Lamborghini només fabricarà 40 unitats del seu Essenza SCV12, a un preu encara per confirmar (però que ja sabem que serà molt elevat). Els 40 clients afortunats tindran la possibilitat d’accedir a diversos cursos de conducció avançada organitzats pels italians a les seves instal·lacions per poder treure tot el suc del seu vehicle, que –detall important– no es podrà fer servir en carretera oberta al trànsit, ja que el seu disseny i especificacions s’han orientat per desenvolupar un cotxe pensat per ser utilitzat en un circuit.