Saló de Frankfurt
Ara Motor

El nou Kia Cee’d ens ha deixat bocabadats

La marca coreana presenta les línies de la pròxima generació del seu compacte

El nou Kia Cee’d ens ha deixat bocabadats. / KIA Zoom

Kia juga a casa en aquest Saló de Frankfurt. I és que el centre de disseny de la marca es troba a tan sols mig quilòmetre del recinte ferial que acull l’esdeveniment més important de l’any, cosa que han volgut aprofitar per mostrar tot el potencial del seu disseny europeu.

Espectacular, dinàmic i elegant Zoom

Espectacular, dinàmic i elegant / Kia

Ja fa anys que els Kia, a més de fiables i econòmics, són bonics, però el nou Cee’d porta l’essència a una nova dimensió, oberta fa uns mesos pel nou Stinger i que apunta directament a la línia de flotació de les grans marques europees.

El frontal recorda al nou Stinger Zoom

El frontal recorda al nou Stinger / KIA

El Proceed Concept -nom oficial d’aquest prototip- destaca per les llandes de 20 polzades, les seves formes sinuoses i espectaculars, una silueta baixa i ampla, unes nervadures laterals molt marcades i sobretot unes càmeres laterals que substitueixen la tasca dels retrovisors convencionals.

On són els retrovisors? Zoom

On són els retrovisors? / Kia

El sostre de vidre del nou Cee’d permet filtrar la lluminositat de l’ambient a uns interiors diàfans i elegants, dominats pel color vermell de la consola central i l’entapissat de portes i seients. La gran novetat d’aquest cotxe és que la pantalla central i la consola canvien de color en funció del mode de conducció sol·licitat: verd per al mode ecològic, vermell per al mode esportiu i blanc per al mode autònom.

Els interiors són d'alta costura Zoom

Els interiors són d'alta costura / KIA

I és que el nou Cee’d disposarà d’un mode conducció autònom, tot i que Kia no ha volgut explicar quin nivell autònom ni quin motor -híbrid, gasolina o elèctric- impulsarà els Cee’d del futur.