Totterrenys
Ara Motor

Jeep fabricarà un totterreny assequible

La marca nord-americana vol fabricar una alternativa econòmica al Suzuki Jimny

Jeep fabricarà un totterreny assequible / JEEP Zoom

Quan vam poder provar el Jeep Wrangler Rubicon ara fa poques setmanes vam quedar molt satisfets de les capacitats off-road del model nord-americà. Jeep ha estat sempre una marca coneguda, admirada i respectada a parts iguals pels seus fantàstics totterrenys, però els últims anys ha anat abandonant progressivament la seva essència per convertir-se en un fabricant de volum amb SUV o totcamins que no podien competir fora de l'asfalt amb els 4x4 de tota la vida.

De fet, en el mercat només existeixen quatre totterrenys o 4x4 dels de tota la vida: el ja citat Jeep Wrangler, el Mercedes-Benz Classe G, el Toyota Land Cruiser i el petit Suzuki Jimny. I de tots aquests totterrenys només el Jimny és un cotxe més o menys assequible o, si més no, raonable per a la major part de butxaques del nostre país.

I és que el Suzuki Jimny ha tingut una gran acollida al mercat, i ha deixat bocabadats els venedors de mig món, ja que el model té una llarga llista d'espera i fins i tot ja s'han venut algunes unitats de segona mà per sobre del seu preu de compra original. L'èxit del model japonès no ha passat desapercebut, i la cúpula del grup FCA vol seguir la seva estela i fer un producte rendible en un segment –encara– poc explotat.

L'èxit del Suzuki Jimny s'explica pel fet que costa una tercera o una quarta part del que costen un Toyota Land Cruiser, un Jeep Wrangler o un Mercedes-Benz Classe G.

El cap de màrqueting de Jeep a Europa, l'italià Marco Pigozzi, va confirmar la setmana passada que Jeep tindrà un nou 4x4 de petit format capaç de competir amb el Suzuki Jimny i que respectarà l'essència tradicional dels models de la marca. Aquest nou totterreny, que se situaria per sota del Jeep Renegade, serà l'alternativa de Jeep en aquest segment i tindrà un preu al voltant dels 20.000 euros, pràcticament un terç del que costa un Wrangler Rubicon, per posar un exemple.

El futur totterreny petit de Jeep serà un dels primers models de la nova aliança de FCA amb PSA, i és probable que utilitzi la nova plataforma modular de cotxes elèctrics i híbrids endollables estrenada amb els nous Peugeot 208 i 2008 i Opel Corsa.