SUV luxe
Ara Motor

Jeep Grand Wagoneer, genuí SUV híbrid de luxe americà

Jeep presenta el prototip conceptual del Grand Wagoneer, el primer SUV híbrid de luxe del fabricant nord-americà

Jeep Grand Wagoneer, genuí SUV híbrid de luxe americà / JEEP Zoom

El Jeep Grand Wagoneer no és un invent nou: ja va existir un model amb aquest nom entre els anys 1962 i 1991. Trenta anys després, Jeep recupera el nom per batejar un futur model que mantindrà l’esperit i filosofia del model original (luxe, espai i carrosseria 4x4) adaptat a les noves tecnologies i una mecànica híbrida endollable.

Jeep Grand Wagoneer Zoom

Jeep Grand Wagoneer / Jeep

Presentat mitjançant un esdeveniment telemàtic, el futur Grand Wagoneer ha anunciat els diversos punts forts que el volen convertir en un dels SUV de luxe més rellevants del futur. A l'interior disposarà d’espai per a tres fileres de seients i set places, i utilitzarà materials sostenibles com ara teixits reciclats en el sostre, fibres sintètiques en els seients, consola i porta.

Jeep Grand Wagoneer Zoom

Jeep Grand Wagoneer / Jeep

El quadre d’instruments i comandaments inclou quatre pantalles digitals, totes configurables i amb funcionalitats diverses. La primera, situada just darrere del volant, té 12,3 polzades i fa les funcions de quadre d’instruments. En el centre de la consola hi trobem una segona pantalla de 12,1 polzades amb funcionament tàctil i que dirigeix diverses aplicacions d’infoentreteniment, i una d'inferior de 10,2 polzades per gestionar els elements de climatitzador i confort.

Jeep Grand Wagoneer Zoom

Jeep Grand Wagoneer / Jeep

Per acabar, l’acompanyant també disposa d’una quarta pantalla de 10,2 polzades per al seu ús particular. Aquí no acaba l’assortiment tecnològic del Grand Wagoneer, ja que la segona filera de seients també disposarà de tres pantalles més connectades a la xarxa.

Jeep Grand Wagoneer Zoom

Jeep Grand Wagoneer / Jeep

Pel que fa a la mecànica, el nou Grand Wagoneer disposarà de tres sistemes o opcions de tracció integral 4x4 i un sistema de suspensió neumàtica addicional que permetrà variar l’alçada de la carrosseria en funció del tipus de ferm sobre el qual es circuli. Jeep també ha confirmat que el seu SUV de luxe tindrà, com a mínim, una versió híbrida endollable, sense donar més pistes sobre el funcionament del vehicle.

Jeep Grand Wagoneer Zoom

Jeep Grand Wagoneer / Jeep

Finalment Jeep ha confirmat que el Grand Wagoneer arribarà al mercat durant la segona meitat del 2021, però sense especificar-ne el preu final ni si es vendrà només al mercat nord-americà o també en altres mercats com l’europeu.