Totterreny
Ferran Vital

Ineos Grenadier: somni de multimilionari

Ineos és una nova marca de cotxes nascuda del desig del seu ric propietari i que vol especialitzar-se en el segment dels totterrenys

Ineos Grenadier: somni de multimilionari / INEOS Zoom

Sir Jim Ratcliffe és l’home més ric del Regne Unit gràcies als seus negocis basats en la fabricació i processament de productes petroquímics i altres derivats del petroli capitalitzats per Ineos, l’empresa de la qual és president i propietari.

Aquest cotxe neix exclusivament de les necessitats i aficions del fundador d'Ineos, Sir Jim Ratcliffe

A part dels seus negocis empresarials, aquest milionari anglès també és un gran aficionat als cotxes i a les aventures, i ha decidit crear de zero un nou vehicle totterreny 4x4 per omplir el buit que va deixar la desaparició del mític Land Rover Defender.

El nom d’aquest nou totterreny, Grenadier, fa referència als portadors de granades i altres artefactes explosius a l’exèrcit britànic, i va ser escollit en una enquesta oberta als seguidors de tot el món que va sumar més de 6.000 vots.

Ineos Grenadier Zoom

Ineos Grenadier / Ineos

El flamant Ineos Grenadier no amaga la seva vocació de totterreny o 4x4 clàssic, i recorda poderosament el desaparegut Land Rover Defender, model del qual vol ser hereu. Línies quadrades, formes geomètriques, fars arrodonits i una gran porta posterior amb obertura en dues fulles de mides diferents pensades per poder accedir al seu gran maleter sense haver d’obrir tota la porta posterior, són algunes de les mostres d’identitat d’aquest model.

L'Ineos Grenadier tindrà dues carrosseries Zoom

L'Ineos Grenadier tindrà dues carrosseries / Ineos

Ineos ha desenvolupat un xassís i bastidor de travessers i diferencials en cada eix motriu de la mà de l’empresa britànica Magna Steyr, sobre el qual muntarà un motor gasolina de sis cilindres en línia d’origen BMW, una caixa de canvis de vuit relacions ZF amb reductora i unes suspensions independents sobre cada roda signades per l’especialista Carraro.

Ineos Grenadier Zoom

Ineos Grenadier / Ineos

L’Ineos Grenadier es començarà a fabricar a finals del 2021 i la seva arribada al mercat es produirà en algun moment al llarg de l’any 2022 amb un preu de venda encara per confirmar, però que probablement se situarà en el rang més alt del segment.