Esportius
Ara Motor

Hennessey porta el Ford Mustang fins als 820 cavalls

El preparador texà llança una edició commemorativa amb una evolució radical del mític model

Hennessey eleva el Mustang fins als 820 cavalls / HENNESSEY Zoom

Hennessey Performance és una empresa de preparació i modificació d’automòbils d’alt rendiment amb seu a la petita localitat de Sealy, als afores de Houston, a l’estat nord-americà de Texas. Fundada l’any 1991, Hennessey ha crescut exponencialment fins a fer-se un nom entre els millors preparadors del món, i això li ha servit per arribar a les 10.000 unitats.

Per celebrar aquesta efemèride els texans han escollit fer una edició especial de tan sols 19 unitats del Ford Mustang, probablement el cotxe americà per excel·lència, i han modificat i convertit aquest ‘muscle car’ en un autèntic monstre de l’asfalt.

Hennessey Mustang Heritage Edition Zoom

Hennessey Mustang Heritage Edition / Hennessey

Hennessey ha modificat el motor de vuit cilindres en V (V8) de cinc litres de cubicatge del Mustang fins a portar-lo a oferir 820 CV de potència i un parell màxim de 918 Nm a tan sols 4.500 rpm, sense haver de recórrer al turbo i mantenint el so pur del V8 atmosfèric de Ford.

A banda de la millora mecànica, les 19 unitats del Mustang Heritage Edition (Hennessey l’ha batejat amb aquest nom) els texans també personalitzaran l’estètica, els elements estructurals i la posada a punt del mite nord-americà amb unes noves llandes de 20 polzades, una suspensió esportiva rebaixada amb amortidors específics, neumàtics Michelin Pilot Sport Cup 2, una cua d’escapament d’acer inoxidable i diversos elements de fibra de carboni per reduir el pes final de l’aparell.

Hennessey Mustang Heritage Edition Zoom

Hennessey Mustang Heritage Edition / Hennessey

Les modificacions de Hennessey fan que el Mustang Heritage Edition acceleri de 0 a 100 en 3,3 segons i arribi a una velocitat punta de 322 km/h. A més, les 19 unitats commemoratives no tenen un preu especialment desorbitat si el comparem amb els d'altres preparadors europeus amb potències equivalents. I és que cada unitat del Mustang Heritage Edition costarà 89.950 dòlars, poc més d’uns 77.000 euros al canvi actual.