Cotxe elèctric
Ara Motor

El Fiat Panda també serà elèctric (i assequible)

El model assequible del fabricant italià Fiat tindrà una versió totalment elèctrica el 2023 amb uns 100 quilòmetres d'autonomia i un preu al voltant dels 10.000 euros

El Fiat Panda també serà elèctric / FIAT Zoom

Tot aprofitant la plataforma, mecànica i tecnologia del 500e, Fiat també fabricarà una versió elèctrica del Panda, el seu petit utilitari assequible, tota una llegenda de la marca italiana i un èxit de vendes internacional.

El futur Panda elèctric serà una evolució del Cientoventi, el prototip conceptual que el fabricant italià va presentar per sorpresa al passat Saló de Ginebra i que segueix el model i filosofia del grup FCA anomenada ‘Affordable, but cool’ (ABC) i que vol crear cotxes econòmics però atractius per al gran públic.

Amb tot, l'arribada del nou Panda no està prevista fins com a mínim el 2021, i encara amb mecàniques dièsel i gasolina. El nou Panda elèctric no arribarà fins al 2023, ja que Fiat vol acabar de perfeccionar la seva tecnologia i l'eficiència dels seus futurs cotxes elèctrics, una realitat encara a les beceroles del grup italo-americà.

El futur Panda elèctric d’accés utilitzarà un paquet de bateries que li permetran tenir uns 100 quilòmetres d’autonomia, però els clients que ho desitgin podrien instal·lar fins a quatre paquets de bateries addicionals, permetent arribar a una autonomia màxima de 500 quilòmetres.

Per acabar, el nou Panda elèctric seguirà el concepte que Fiat va avançar amb el prototip Centoventi, és a dir, crear un cotxe assequible –amb un preu al voltant dels 10.000 euros– i que estarà especialment orientat a la mobilitat urbana i al ‘car sharing’ o servei de cotxe compartit.