Compactes esportius
Ara Motor

L'Honda Civic Type R pulveritza el crono a Nürburgring (Vídeo)

El radical compacte nipó sorprèn tothom amb un nou rècord al vell traçat del Nürburgring Nordschleife (7:43) i es consolida com l'esportiu de tracció davantera referència del segment

Honda Civic Type R / HONDA Zoom

Honda necessitava sumar nous èxits esportius i demostrar la capacitat del seu vehicle estrella, el Civic. En aquest cas els japonesos han preparat una versió encara més radical del seu Honda Civic Type R, preparat especialment per destronar el Golf GTI Clubsport com el compacte de tracció davantera més ràpid del mercat.

El Civic Type R es fabrica a Swindon (Regne Unit) i extreu 320 CV i 400 Nm de parell del seu motor Turbo VTEC de dos litres de cilindrada en posició davantera transversal associat a una caixa de canvis manual de sis velocitats.

Civic Type R Zoom

Civic Type R / Honda

Aixì sí, el nou Civic Type R, tot i ser més potent que els seus predecessors, pesa 16 quilos menys gràcies a un bastidor més lleuger però amb major rigidesa torsional, cosa que el fa més estable i permet una frenada més ajustada als revolts.

Per últim, Honda va anunciar que començarà a comercialitzar les primeres unitats del nou Civic Type R durant el proper estiu al Vell Continent.