Ferran Vital

BMW X2, el que faltava

BMW completa la seva oferta de totcamins amb la presentació del prototip del X2, que arribarà a 2017

BMW X2, el que faltava / BMW Zoom

BMW ha presentat un nou prototip (que portarà a producció amb total seguretat) batejat com X2. Aquest nou SUV (o  potser hem d’anomenar-lo SUV cupè o SAV?) vol omplir el buit de la marca existent entre els BMW X1 i X3.

En la nomenclatura dels bavaresos, els números imparells (X1, X3 o X5) corresponen als SUV tradicionals, mentre que els números parells (X4, X6 i ara X2) corresponen als models que volen resultar de la unió d’un totcamí amb línia de disseny cupè, creant el nou subsegment dels SAV, acrònim dels mots “Sport activity vehicle”, que als darrers anys s’ha posicionat com els SAC, acrònim dels mots “Sport activity coupe”.

X2 posterior Zoom

X2 posterior / BMW

SUV, SAV o SAC al marge (tot i que hem de reconèixer que aquesta darrera paraula té certa gràcia en la nostra llengua), BMW vol crear un vehicle que creu respondre a les demandes dels compradors. De fet, els departaments de disseny i màrqueting de BMW descriuen el futur X2 com un vehicle pensat per clients amb estil de vida actiu que busquen esportivitat, polivalència i qualitat en un mateix vehicle.

X2 Frontal Zoom

X2 Frontal / BMW

El futur X2 utilitzarà la mateixa plataforma del X1, heretant d’aquesta el sistema de tracció davantera (opcionalment podrà equipar un sistema de tracció total), i les fotos del prototip ensenyen un vehicle força baix i ample (per ser un totcamí), amb nervadures laterals marcades i fars estilitzats, que doten al conjunt de caràcter i esportivitat, amanit amb unes generoses llandes de 21 polsades i un doble difusor posterior que emfatitzen la seva esportivitat.

X2 calandra i fars Zoom

X2 calandra i fars / BMW

El BMW X2 arribarà al mercat al llarg de 2017 (tot i que potser no el veiem als concessionaris fins a darrers d'any o fins i tot inicis de 2018).