Novetats
Ara Motor

Audi porta els RS Q3 fins als 400 CV

Les versions més picants del totcamí compacte alemany arriben ara als 400 CV de potència

Audi porta els RS Q3 fins als 400 CV / AUDI Zoom

Finalment, els d’Ingolstadt han presentat la versió RS de l'última generació de l’Audi Q3 i Q3 Sportback, que ara arriba als 400 CV gràcies al seu motor de gasolina turbo 2.5 de cinc cilindres en línia.

Estèticament, aquesta nova generació RS dels Q3 i Q3 Sportback és més espectacular i esportiva que mai gràcies a una nova calandra hexagonal i sobredimensionada de color negre, noves entrades d’aire, passos de roda eixamplats i dues grans cues d’escapament de titani que dialoguen amb un gran difusor posterior.

Vista posterior Audi RS Q3 Zoom

Vista posterior Audi RS Q3 / Audi

Els interiors del nou RS Q3 segueixen oferint tot l’arsenal tecnològic i esportiu de la marca amb un quadre d’instruments totalment digitalitzat –el ja conegut sistema Digital Cockpit–. Opcionalment, els clients fins i tot podran substituir aquests seients per uns altres de tipus esportiu ‘bucket’ de fibra de carboni.

Interior Audi RS Q3 Zoom

Interior Audi RS Q3 / Audi

Tot i que el propulsor del nou RS Q3 no és nou, la nova versió és sensiblement més potent que el de la generació anterior, que ‘només’ oferia una potència de 367 CV. El nou RS Q3, a banda d'arribar a la xifra màgica dels 400 CV també ofereix 480 Nm de parell i una acceleració d’infart, ja que pot esprintar de 0 a 100 en només 4,5 segons. Això sí, la velocitat punta segueix limitada als mateixos 250 km/h que la versió anterior.

I és que el motor de cinc cilindres TFSI és la joia de la corona dels models esportius d’Audi. El seu so es manté a l'altura de les seves prestacions gràcies al seu sistema d’encesa dels cilindres i el maridatge amb el seu sistema d’escapament.

El motor 2.5 TFSI d'aquest RS Q3 ha sigut recentment guardonat com a millor motor de l'any

El nou RS Q3 és més lleuger que el model precedent –la seva fitxa tècnica homologa 26 kg menys que en la generació anterior–, tot i que de sèrie manté un sistema de tracció integral Quattro i un canvi de marxes automàtic de set relacions.

Audi RS Q3 Sportback Zoom

Audi RS Q3 Sportback / Audi

Tota la potència del nou RS Q3 es gestiona gràcies a uns potents frens de disc de 380 mil·límetres, que es poden substituir per uns de carbonoceràmics, un sistema de suspensió adaptativa i una direcció de pes variable que permet configurar al gust de cada conductor els diferents paràmetres del vehicle per personalitzar al màxim l’experiència de conducció.

Audi RS Q3 Zoom

Audi RS Q3 / Audi

Els nous RS Q3 i RS Q3 Sportback arribaran al nostre mercat a l'octubre a un preu base de 73.950 euros, una xifra que s'eleva una mica per sobre dels 76.000 euros per a la versió cupè o Sportback.