Ara Motor

Arriba l'Atlas, l'intent de Volkswagen de reconquerir el mercat nord-americà

Volkswagen presenta un SUV de set places fabricat a Amèrica i pensat expressament per al mercat nord-americà

Atlas / VOLKSWAGEN Zoom

Volkswagen vol reconquerir el mercat dels Estats Units amb el llançament de l’Atlas, un SUV gegant de set places que arriba als 5 metres de llarg, gairebé 2 metres d’amplada i 1’7 d’alçada.

A causa de l’escàndol de les emissions, el fabricant de Wolfsburg només comercialitzarà dues motoritzacions, en els dos casos de benzina. El primer motor serà el conegut 2.0 TSI de quatre cilindres que erogarà 238 cavalls, i l’altra opció serà un poderós 3.6 VR6 que arribarà als 280 cavalls de potència. En tots dos casos els motors només es poden associar a una caixa de canvis automàtica de 8 velocitats. A més, la versió VR6 es podrà associar a un sistema de tracció integral (el model bàsic només està disponible amb tracció davantera).

El nou Atlas es fabricarà a la planta que Volkswagen té a Chattanooga, a l’estat de Tennessee, i, tot i que utilitzarà la plataforma multimodular MQB, en aquest cas el vehicle es comercialitzarà únicament al mercat americà (si bé és possible que n'arribin algunes unitats al vell continent, Volkswagen té molt clar que Europa no serà el seu mercat principal).