Esportius
Ferran Vital

ABT millora el León Cupra R ST

El preparador alemany porta el familiar esportiu català fins als 350 CV de potència

ABT millora el León Cupra R ST / ABT Zoom

El Seat León Cupra R ST és un cotxe exclusiu i potent. De fet, els de Martorell només han fabricat 300 unitats del León Cupra R ST, el cotxe que posa punt final a Cupra dins de Seat abans de convertir-se en una nova marca independent.

ABT, el preparador alemany especialista en models del grup Volkswagen, ha presentat una preparació oficial i exclusiva per a aquest esportiu familiar de 300 CV i tracció integral. Aquesta preparació inclou un paquet de millora mecànica i diverses millores estètiques que porten el León Cupra R ST a un altre nivell.

D’entrada ABT ha reprogramat la centraleta i l’electrònica del motor gasolina 2.0 TSI per oferir una potència de 350 CV i 440 Nm de parell, és a dir, 50 CV i 40 Nm més que en el model estàndard. Amb aquesta millora el León Cupra R ST accelera de 0 a 100 en menys de 5 segons i té una velocitat punta de 260 km/h. ABT manté el canvi de doble embragatge DSG de set relacions, capaç de suportar sense cap problema el nou increment de potència del León Cupra R ST.

León Cupra R ST Zoom

León Cupra R ST / ABT

A més de les millores en el motor ABT, també ha incorporat uns nous amortidors esportius que fan que el cotxe sigui 20 mil·límetres més baix, i unes noves llandes forjades de 20 polzades que milloren el comportament esportiu d’aquest compacte esportiu i familiar català.

Tot i que no coneixem el preu final de les millores d’ABT, els León Cupra R ST preparats mantenen la garantia oficial de sèrie, ja que ABT és un preparador oficial del grup VAG, i amb els seus 350 CV ha volgut igualar –i no superar– la potència dels Cupra TCR, el model basat en el León enfocat a un ús esportiu en el campionat de turismes.