Cotxes clàssics
Motor Història 13/03/2021

Jaguar rememora l’E-Type amb una edició exclusiva

Jaguar celebra el 60è aniversari de l’E-Type amb una edició limitada exclusiva de tan sols 12 unitats

2 min
Jaguar E-Type 60

La divisió de cotxes històrics de Jaguar, anomenada Jaguar Classics, ha preparat una sorpresa per celebrar el seixantè aniversari de la presentació de l’E-Type, considerat el cotxe més bonic de la història.

Els mecànics i enginyers de Jaguar Classics han restaurat dotze unitats originals de la primera sèrie de l’E-Type amb carrosseries cupè i convertibles o descapotables mantenint l’històric motor gasolina 3.8 de sis cilindres en línia de 265 CV, amb radiador però amb millores tecnològiques i electròniques pròpies del segle XXI, com ara un sistema d’arrencada electrònic o un ventilador elèctric per refrigerar la mecànica i millorar-ne el rendiment, o un nou sistema d’escapament amb tubs i embellidors d’acer inoxidable.

El treball de restauració ha estat minuciós, però també s’hi han introduït millores, com una nova caixa de canvis de cinc relacions sincronitzada, un navegador per satèl·lit i fins i tot un sistema multimèdia amb connexió Bluetooth.

Jaguar E-Type 60
Jaguar E-Type 60

Els dotze models restaurats fan referència a dues unitats molt especials, el cupè de color Opalescent Gunmetal Grey 9600 HP, que el pilot i provador Bob Berry va conduir de Coventry fins a Ginebra el dia de la presentació, i el descapotable British Racing Green 77RW, que Norman Davies va portar a la ciutat suïssa l’endemà. Per això els dotze models restaurats es venen en lots de parelles, respectant els colors i carrosseries dels models originals.

Tant és així que les dotze unitats restaurades incorporen entapissats de cuir amb el relleu de les rutes que van seguir els pilots provadors de la marca i inscripcions de Sir William Lyons, fundador de Jaguar, que diuen “I thought you’d never get there” ("pensava que mai hi arribaries", en referència al primer model que va arribar a Ginebra pocs minuts abans de la presentació) i “Drop everything and bring the open top E-Type over” ("deixa-ho estar tot i porta l’E-Type descapotable", que és l'ordre que va donar a Norman Davies un cop eren a la ciutat suïssa).

Les dotze unitats ja han estat venudes a un preu de 650.000 lliures esterlines cada parella (més de 756.000 euros al canvi actual) i els afortunats propietaris seran convidats l’estiu vinent a fer una ruta entre Coventry i Ginebra per rememorar l’esperit aventurer dels dos models originals i fer un viatge cultural i gastronòmic amb diverses etapes que passaran per hotels i restaurants de primera categoria.

stats