Cotxes clàssics
Motor Història 04/02/2019

Un Alfa Romeo Giulietta SZ, rescatat de la paperera de la història 35 anys després

Ha sigut una de les troballes més sorprenents de la història i ja ha estat subhastat per un preu superior al mig milió d’euros

Ara Motor
2 min
Un Alfa Romeo Giulietta SZ, rescatat de la paperera de la història 35 anys després

Al mes de novembre uns operaris van descobrir un autèntic tresor, una de les troballes més espectaculars dels últims anys. Al soterrani d’un local del centre de Torí hi va aparèixer una Giulietta SZ en bon estat de conservació 35 anys després d’haver vist la llum del sol per últim cop.

Giulietta SZ

El seu antic propietari era un mecànic solter i sense fills que va morir sense nomenar hereus, i, tal com fixa la llei italiana, el vehicle va passar a mans de l’estat. Quan els funcionaris del país transalpí van inspeccionar les propietats del difunt no van donar crèdit al que van trobar, ja que Alfa Romeo només va fabricar 217 unitats de la Giulietta SZ, abreviació del nom Sprint Zagato, una variant biplaça esportiva amb carrosseria lleugera dissenyada per Zagato.

Interiors Giulietta SZ

El cotxe, que havia estat 35 anys guardat al soterrani (segons sembla per una averia en el muntacàrregues del taller) està en un perfecte estat de conservació i manté la pintura, els cromats, la transmissió i el motor originals, amb la qual cosa s'ha convertit en un autèntic unicorn en el món dels cotxes clàssics.

Detall motor Giulietta SZ

Després de recuperar la Giulietta SZ mitjançant una grua, l’estat italià va subhastar el cotxe, pel qual algú va arribar a pagar 567.000 euros, un preu no excessivament elevat tenint en compte l’estat del vehicle i el seu historial, i que segurament es revaloritzarà encara més en el futur.

stats