Competició
Ara Motor

El trial vol ser esport olímpic a París 2024

La FIM vol que el trial-e, la modalitat de trial elèctric, es converteixi en el primer esport de motor olímpic de la història

El trial vol ser esport olímpic a París 2024 / GASGAS Zoom

Els esports de motor mai han sigut esports olímpics oficials, però la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ja treballa per intentar canviar-ho. La FIM s’ha reunit amb el comitè organitzador dels Jocs Olímpics de París 2024 per explorar les possibilitats que el trial-e (modalitat de trial practicada amb motos elèctriques) sigui un nou esport olímpic.

I és que el COI va fixar que des dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 cada edició incorporaria cinc nous esports que entressin al programa olímpic, amb els requisits que siguin oberts a persones de tots els gèneres, sostenibles ambientalment i practicats als cinc continents. Amb tot, el fet de ser seleccionat en uns Jocs Olímpics no garanteix a cap esport la continuïtat, perquè el COI es reunirà amb el comitè organitzador de cada ciutat per discutir quins esports entren i quins surten en cada cita olímpica.

La FIM considera que el trial-e reuneix els condicionants necessaris per convertir-se en un nou esport olímpic

La decisió final del COI no es farà pública fins després dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i el trial-e haurà de competir amb desenes d’esports que també volen fer valer les seves credencials per convertir-se en esports olímpics.

La Copa del Món de trial-e es va començar a disputar ara fa dos anys, i el primer campió mundial d’aquesta disciplina va ser el pilot català Marc Colomer al manillar d’una GasGas TXE. El veterà pilot d’Olot no va competir en l’edició del 2018, que va guanyar el francès Loris Gubian, també pilot de GasGas.