Saló de Ginebra
Motor Competició 07/03/2018

Toyota GR Supra Racing Concept: el retorn d’una llegenda

Toyota presenta el desitjat retorn del Supra, el seu mític esportiu

Ara Motor
2 min
Toyota GR Supra Racing Concept: el retorn d’una llegenda

És un dels cotxes esportius més esperats dels últims anys, i val a dir que Toyota no ha defraudat als milers d’admiradors que esperaven amb candeletes el retorn de l’esportiu més icònic de la marca japonesa.

Toyota GR Supra Racing Concept

El Toyota GR Supra Racing Concept és, com el seu nom indica, un prototip conceptual, però que deixa clares les intencions de la marca amb el renaixement del Supra. Les inicials GR corresponen a Gazoo Racing, el departament de competició i cotxes esportius de Toyota.

Toyota GR Supra Racing Concept

Aquest prototip vol rendir tribut als Supra de quarta generació que van dominar les fórmules GT japoneses i que van brillar amb llum pròpia a les 24 Hores de Le Mans. I tot i que encara no ho ha confirmat oficialment, aquest nou Supra tornarà a competir a les 24 Hores de Nürburgring i als campionats GT japonesos de la pròxima temporada.

Interior Toyota GR Supra Racing Concept

Pel que fa a les versions de carrer del nou Supra, Toyota no ha volgut donar cap pista sobre les especificacions de les variants comercials del seu esportiu, però queda clar que aposta pel motor en posició davantera longitudinal, una aerodinàmica molt treballada i un sistema de propulsió o tracció posterior.

Vista posterior Toyota GR Supra Racing Concept

El nou Supra ha estat (i encara segueix) desenvolupat i posat a punt pel gran enginyer japonès Tetsuya Tada, pare del GT86 -i el seu bessó Subaru BRZ- i compartirà plataforma amb el futur BMW Z4. D’entrada sembla que els 4’5 metres de llarg, 2 d’ample i tan sols 1’2 d’alt prometen emocions fortes i diversió al volant del nou esportiu del país del sol naixent.

stats