MotoGP
Motor Competició 04/05/2022

Suzuki vol abandonar MotoGP

La marca japonesa considera que el seu cicle a la màxima categoria del motociclisme ja ha acabat

2 min
Joan Mir al GP de Qatar

Dos anys després de tocar el cel amb els dits de la mà amb la victòria del pilot mallorquí Joan Mir al campionat de MotoGP, la marca japonesa Suzuki prepara el seu comiat de la màxima categoria del motociclisme. Tot i que Suzuki encara no ho ha confirmat de manera oficial, ahir al pàdoc tothom ja donava per feta la marxa dels japonesos quan acabi la temporada actual.

Tant és així que Dorna, l’empresa que gestiona el campionat de MotoGP, ja ha fet un comunicat en què recorda a Suzuki que les seves obligacions contractuals “no li permeten prendre una decisió sobre la seva continuïtat de manera unilateral”. De fet, la sortida de Suzuki del campionat suposaria un terrabastall econòmic i esportiu important, ja que MotoGP passaria de sis a cinc fabricants oficials, cosa que generaria un buit difícil d’omplir.

De qualsevol manera, aquesta no seria la primera vegada que Suzuki abandona el món de la competició i els campionats de motociclisme, per bé que aquest cop sembla encara més sorprenent, ja que compta amb una moto competitiva i dos grans pilots com són Àlex Rins i el ja esmentat Joan Mir, que quedarien lliures i sense equip de cara a la temporada vinent.

El fet de ser un fabricant petit i independent ha fet que Suzuki es repensi la seva participació en el campionat de MotoGP, especialment en un moment delicat per a l’empresa, que no acaba de recuperar les xifres de vendes prèvies a l’esclat de la pandèmia i que veu com la incertesa en un escenari internacional complicat juga en contra de les seves aspiracions esportives. Tant és així que a Suzuki estan disposats a pagar la clàusula de penalització per la seva marxa de MotoGP abans de seguir competint el curs que ve.

stats