Laia Sanz confirma el seu debut al Dakar sobre quatre rodes

La pilot de Corbera del Llobregat competirà per primer cop en la categoria de cotxes

2 min
Laia Sanz confirma el seu debut al Dakar sobre quatre rodes

Laia Sanz torna al Dakar, però aquest cop per escriure una nova pàgina en la seva carrera. La pilot catalana abandona les dues rodes per enrolar-se en una nova aventura conduint el Mini All4 Racing. Després d'onze participacions en motos, la pilot viurà d'una manera totalment diferent el Ral·li Dakar, que comença l'1 de gener.

Sanz ja ha escrit el seu nom en els llibres d'història del Dakar sobre dues rodes. La pilot és l'única dona que ha aconseguit acabar novena absoluta (2015) en aquesta categoria en tota la història de la competició. A més, és l'única pilot de l'Estat que ha aconseguit acabar onze participacions seguides en la prova de motor més dura del món. Ara, sobre quatre rodes, l'objectiu és el mateix: arribar a meta.

“Després d'11 edicions, crec que he aconseguit coses que no hauria imaginat abans de participar en el meu primer Dakar. Han sigut grans resultats, vivències molt bones, però també dures, i crec que per moltes coses era el moment de fer un canvi. Durant la meva carrera esportiva sempre m'ha agradat sortir de la zona de confort, i ara em llanço a una nova aventura. Serà amb cotxe, amb un Mini 4x4 de X-raid i em fa molta il·lusió. Crec que aquest vehicle em dona garanties de no tenir problemes, de fer un bon debut i, sobretot, d'intentar acabar el Dakar, aprendre el màxim possible i tractar de fer-ho tan bé com sigui possible”, explica il·lusionada.

Laia Sanz i Maurizio Gerini.

En el seu debut, Laia Sanz comptarà amb el motard Maurizio Gerini com a copilot. L'italià, de 36 anys, acumula quatre participacions al Dakar, on ha aconseguit dues victòries en la categoria marató (2018 i 2019), un 14è lloc com a millor resultat en la general (2019) i una 11a posició com a millor actuació en una etapa (2020). A més, ha sigut tres vegades campió d'Itàlia d'enduro (2008, 2014 i 2017) i campió d'Itàlia de motorally (2017). “Té bastanta experiència amb moto i és un gran navegador”, confirma Sanz.

De cara a preparar el debut en cotxes al Dakar, els dos pilots viatjaran a Hail (Aràbia Saudita) per agafar sensacions. "Esperem començar a compenetrar-nos i sumar quilòmetres que seran molt importants per arribar amb una mica de rodatge a la línia de sortida del pròxim 1 de gener", explica Sanz.

stats