Competició
Motor Competició 12/11/2018

Jaguar converteix dos F-Type en cotxes de ral·li

La marca britànica presenta dues unitats adaptades al reglament de ral·li de la FIA

Ara Motor
2 min
Jaguar converteix dos F-Type en cotxes de ral·li

Enguany els esportius de Jaguar celebren el seu 70è aniversari i per celebrar-ho la marca anglesa ha presentat dos models descapotables inspirats en la competició i que acrediten les especificacions tècniques necessàries de la FIA per competir en aquestes curses.

Jaguar F-Type Rally Car i un XK 120 dels anys 50

Aquestes dues unitats úniques, anomenades Jaguar F-Type Rally Car volen homenatjar el mític XK 120 que va aconseguir diverses victòries durant els anys 50 del segle passat. Mecànicament els Jaguar F-Type Rally Car utilitzen el motor gasolina Ingenium de dos litres i quatre cilindres que arriba als 300 CV de potència.

Jaguar F-Type Rally Car

Les especificacions tècniques de la FIA inclouen un nou sistema de subjecció del pilot i copilot, seients esportius, una gàbia específica per evitar dany en cas de tombar el cotxe, uns icònics fars davanters per afrontar trams nocturns o amb mala il·luminació i una posada a punt específica que inclou una nova arquitectura de les suspensions i un sistema de frenada reforçat i millorat amb pinces de quatre pistons.

Interior Jaguar F-Type Rally Car

Aquest Jaguar F-Type Rally Car també inclou un diferencial de desplaçament limitat específic per treure el màxim rendiment del F-Type i fins i tot inclou un fre de mà hidràulic pensat per derrapar i ajudar els pilots a dibuixar les seves traçades.

Jaguar F-Type Rally Car

Els nous Jaguar F-Type Rally Car no estaran a la venda, ja que el seu objectiu és mostrar el potencial de la marca. Els dos cotxes ja han debutat en diversos trams del Walters Arena -un ral·li prestigiós que se celebra a Gal·les- i té previst realitzar diversos trams més d’exhibició durant els mesos vinents en diverses localitzacions.

stats