Fórmula 1
Motor 14/09/2018

Així seran els Fórmula 1 del 2021

La Fórmula 1 avança el prototip dels monoplaces del 2021, més atractius visualment per al gran públic

Ara Motor
2 min
Fórmula 1 2021

Enzo Ferrari sempre deia que “un cotxe no només ha de ser ràpid: també ha de semblar-ho”. Aquesta sentència de l’italià encara té vigència més de mig segle després, almenys això és el que es desprèn de la imatge dels prototips de Fórmula 1 que correran a partir de l’any 2021 i que els actuals dirigents Ross Brawn i Mario Isola han presentat.

I és que els monoplaces actuals no acaben de conquerir els cors dels aficionats de la categoria reina de l’automobilisme –sobretot després de la inclusió del polèmic halo o protecció per al pilot– i per això Ross Brawn ha admès que els nous monoplaces, que entrarien en funcionament el 2021, volen recuperar el gust per l’estètica dels cotxes i transmetre “una imatge que els nens vulguin tenir en els pòsters que pengen a la seva habitació” amb una imatge “molt semblant a la d’un videojoc”.

Aquests seran els Fórmula 1 de 2021

A més a més, aquests nous monoplaces haurien de fomentar la lluita sobre l’asfalt gràcies a una millora aerodinàmica que permetria realitzar més avançaments. Això afectaria positivament l’espectacle televisiu i ajudaria la disciplina a guanyar quota d’espectadors entre el públic més jove, que fins ara no ha tingut la categoria reina del motor entre les seves preferències esportives.

La Fórmula 1 ha presentat tres prototips diferents sobre la base i el color dels tres grans equips del moment, Mercedes-AMG, Ferrari i Red Bull. Les primeres reaccions no s’han fet esperar. El campió Lewis Hamilton s’ha mostrat “encantat” amb el disseny dels nous monoplaces, mentre que a Ferrari no han acabat d’agradar, ja que Arribavene els considera “cotxes vells i dissenys antiquats”.

stats