Cotxes elèctrics
Motor  /  Competició 16/05/2017

Un cotxe elèctric deixa en rídicul els convencionals a Nürburgring (vídeo)

El NIO EP9 ha pulveritzat els rècords del mític circuit alemany

Ara Motor
1 min
Un elèctric que deixa en rídicul els cotxes convencionals a Nürburgring (Vídeo)

6 minuts i 45 segons. El NIO EP9, un cotxe elèctric de 1.360 CV generats pels seus quatre motors elèctrics (un sobre cada roda) és el nou rei de Nürburgring en superar tots els cotxes testats fins ara a l'infern verd.

El NIO EP9, fabricat per la companyia xinesa NextEV, accelera de 0 a 100 en 2,7 segons, de 0 a 200 en 7,1 segons i de 0 a 300 en només 15,9 segons. Amb aquestes credencials el NIO EP 9 ha rebaixat en més de dos segons l'anterior rècord del radical SR8LM, vigent des de l'any 2009. Aquest nou temps li permet ser considerat el cotxe de producció més ràpid del món.

Ara fa uns mesos NIO ja havia registrat un temps a Nürburgring de 7 minuts i 5 segons, que el convertien en el cotxe elèctric més ràpid al mític traçat alemany. Però en aquella ocasió els xinesos ens van avisar que havien limitat el vehicle al 80% del seu potencial, cosa que no ens vam acabar de creure.

Amb aquest vídeo queda clar que el NIO és un cotxe molt capaç, i qui sap si marcarà una fita rellevant en l'evolució històrica dels vehicles elèctrics. Caldrà anar-se acostumant a l'absència de so provinent del motor o la caixa de canvis, doncs.

stats