ETCR
Motor Competició 21/06/2021

Cupra fa història i guanya la primera cursa de l’ETCR

La nova categoria de turismes elèctrics ha debutat aquest cap de setmana al circuit italià de Vallelunga amb la participació dels catalans

1 min
Mikel Azcona celebra la victòria

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera prova oficial del nou campionat de turismes elèctrics ETCR, amb la participació de la marca catalana Cupra i el nou León elèctric ETCR al circuit de Vallelunga, als afores de Roma.

El pilot navarrès de Cupra Mikel Azcona ha fet història a l'imposar-se als seus rivals en la gran final disputada diumenge i col·locant-se com el primer líder de la nova competició elèctrica. Azcona ha estat capaç de remuntar fins a la primera posició superant els Hyundai Veloster N ETCR de Tom Chilton i Augusto Farfus i certificant la superioritat del cotxe de Cupra. El pilot català Jordi Gené va acabar la cursa en segona posició, obtenint així un doblet històric per als de Martorell en la Superfinal A.

El Cupra León ETCR va dominar a Itàlia

En el segon grup, o Grup B, el pilot suec de Cupra Mattias Ekstrom va haver d’arrencar des del final de la graella de sortida per una sanció al seu equip, però va remuntar fins a col·locar-se en la segona posició final, a només sis dècimes del pilot guanyador, Jean-Karl Vernay, al volant d’un Hyundai.

Després d’aquesta primera prova el navarrès Mikel Azcona lidera la competició amb 77 punts, seguit pel pilot de Hyundai Jean-Karl Vernay i del suec de Cupra Mattias Ekstrom, tercer amb 69 punts. La pròxima cita del mundial de turismes elèctrics serà al circuit de Motorland Aragó, a Alcanyís, els dies 9 i 10 de juliol.

stats