Motor Competició 27/10/2016

Audi deixa de competir a Le Mans per centrar-se en la Fórmula E

Audi deixa el mundial de resistència per centrar-se en la Fórmula E.

Ara Motor
1 min
Audi Sport

Audi ha anunciat que a partir de la propera temporada la seva divisió esportiva, Audi Sport passarà a centrar-se exclusivament en la Fórmula E, la competició de monoplaces elèctrics. D'aquesta manera els d'Ingolstadt abandonen el WEC i Le Mans, on han obtingut moltíssims èxits durant els darrers anys.

La marxa d'Audi ha estat sonada, ja que portava competint al WEC (mundial de resistència que inclou la mítica Le Mans) des de l'any 1998. Precisament ha estat a les 24 hores de Le Mans on la marca dels anells ha escrit les pàgines més glorioses de la seva història esportiva, aconseguint fins en tretze ocasions la victòria a la llegendària carrera gala.

Però l'evolució interna de la marca (afectada pel “Dieselgate”) i la sequera de les darreres temporades tant a Le Mans com al WEC -coincidint amb l'auge de Porsche i Toyota- han precipitat la decisió de centrar els seus esforços en la competició elèctrica (que està aconseguint seduir molts fabricants) i en el DTM (campionat alemany de turismes), competició que Audi no vol abandonar pel seu ressò social, econòmic i publicitari.

stats