Esportius
Motor Competició 23/03/2021

Aston Martin Vantage F1, un ‘safety car’ de 535 CV i 162.000 euros

Aston Martin comercialitzarà la versió F1 Edition inspirada en el cotxe de seguretat que debuta aquesta temporada al Mundial de Fórmula 1

2 min
Aston Martin Vantage F1 Edition

Aston Martin debuta aquest any com a escuderia de Fórmula 1 i també com a cotxe de seguretat o safety car, mitjançant un Aston Martin Vantage modificat per complir els requisits de la categoria reina de l’automobilisme.

Aprofitant la seva participació en la Fórmula 1, els de Gaydon han presentat una edició anomenada Vantage F1 Edition que és una rèplica del model que fa les funcions de safety car i que esdevé el Vantage més radical i esportiu fabricat mai per la marca anglesa.

Aston Martin Vantage F1 Edition.
Aston Martin Vantage F1 Edition.

La versió més radical del Vantage inclou millores aerodinàmiques com ara un nou aleró posterior, nous deflectors laterals al frontal i laterals i altres elements que li permeten obtenir una millora de 200 quilos de suport aerodinàmic o downforce addicional respecte al model estàndard.

Aquest Aston Martin Vantage F1 Edition eleva la potència del propulsor V8 4.0 d’origen AMG fins als 535 CV de potència –25 CV més que el model estàndard– i s’ha millorat la seva integració amb el canvi automàtic de vuit relacions per treure’n el màxim rendiment. Gràcies a aquest increment de potència, el Vantage F1 Edition accelera de 0 a 100 en 3,6 segons i arriba als 314 km/h de velocitat màxima. També inclou una versió descapotable o roadster que entrega unes xifres una mica inferiors però igualment espectaculars: 0 a 100 en 3,7 segons i velocitat punta de 305 km/h.

Aston Martin Vantage F1 Edition.
Aston Martin Vantage F1 Edition.

Les millores del Vantage F1 Edition consten també d'una nova posada a punt específica del xassís, amb una suspensió més esportiva i una direcció més reactiva i precisa, noves llandes de 21 polzades i, com és lògic, el color de carrosseria British Racing Green, el mateix que utilitzaran els monoplaces de Vettel i Lance Stroll aquesta nova temporada i que evoca els millors cotxes de carreres anglesos.

Aston Martin ha anunciat que les primeres entregues del Vantage F1 Edition es faran a partir del mes de maig a un preu de 162.000 euros, una xifra que significa un increment de 25.000 euros respecte al Vantage estàndard o de sèrie.

stats