Gran Premi d'Indianapolis
Motor Competició 31/05/2021

Àlex Palou acarona la victòria a les mítiques 500 milles d’Indianapolis

El pilot de Sant Antoni de Vilamajor lidera la prova fins a dues voltes del final i acaba en segona posició en una de les grans carreres de l’any

1 min
El cotxe d'Àlex Palou durant el GP d'Indianapolis

El jove pilot català Àlex Palou, de només 24 anys, ha acabat en una extraordinària segona posició a la mítica prova de les 500 milles d’Indianapolis, tot just en la seva segona participació a la carrera.

El de Sant Antoni de Vilamajor, que aquest any competeix al volant d’un Honda de l’escuderia Chip Ganassi Racing, sortia de la sisena posició de la graella, i ha optat per una estratègia de control durant la primera part de la prova, mirant d’estalviar al màxim neumàtics i combustible per guanyar temps i allargar les aturades als boxes.

Durant la segona meitat de la prova Palou ha passat a l’atac i s’ha consolidat en el grup capdavanter, amb un trio d’escapats format pel brasiler Helio Castroneves, el mexicà Patricio O’Ward i ell mateix. La lluita de Palou, amb un ritme molt alt durant tota la prova, li ha servit per col·locar-se líder a 26 voltes del final i començar un espectacular cos a cos amb el veterà Castroneves.

Finalment el brasiler Helio Castroneves ha tirat d’experiència per avançar al català a dues voltes del final i aprofitar un grup de pilots amb volta perdura per posar distància entremig amb Àlex Palou, que no li ha pogut tornar el cop. Cal destacar que Castroneves, de 45 anys, suma la seva quarta victòria a les 500 milles d’Indianapolis i iguala les dels nord-americans A.J. Foyt, Al Unser i Rick Mears en el palmarès de la prova reina de l’automobilisme nord-americà. Àlex Palou, per la seva banda, es consolida com un dels talents emergents de les IndyCar Series i lidera en solitari la classificació d’aquesta temporada amb 248 punts després de sis curses.

stats