Esportius elèctrics
Ferran Vital

Renault deixa tothom bocabadat amb un elèctric de 460 cavalls

La marca francesa ha presentat el Zoe e-Sport Concept coincidint amb el Saló de Ginebra

Renault deixa tothom bocabadat amb un elèctric de 460 cavalls / RENAULT SPORT Zoom

Quan ara fa uns mesos vam provar el Renault Zoe vam apuntar que una de les poques febleses del model elèctric és una potència limitada per circular a carretera oberta i autopistes, que a més escurça la durada de la bateria del vehicle.

ZOE e-Sport Zoom

ZOE e-Sport / Renault Sport

D’altra banda, Renault és el fabricant que més èxits ha aconseguit els darrers anys a la Fórmula E i ha volgut traslladar tota l’experiència adquirida en la competició elèctrica per desenvolupar una versió absolutament radical del seu elèctric de carrer, el Zoe.

El ZOE e-Sport està basat en els Fórmula E Zoom

El ZOE e-Sport està basat en els Fórmula E / Renault Sport

El flamant Zoe e-Sport (que probablement mai passi de ser un prototip) pot accelerar de 0 a 100 en 3,2 segons i pot arribar als 200 km/h en menys de deu segons. Unes xifres d’escàndol gràcies als dos motors –un sobre cada eix i que suposa una plataforma de tracció integral- que ofereixen una potència total combinada de 460 cavalls i un parell màxim de 640 newtons per metre per un pes de tan sols 1.460 quilos (les bateries soles ja pesen pràcticament mitja tona).

ZOE e-Sports Zoom

ZOE e-Sports / Renault Sport

Més enllà del fet de ser elèctric, el Zoe e-Sport hereta tot el 'savoir faire' de la divisió de competició Renault Sport i disposa de suspensions esportives Öhlins, seients Recaro, carrosseria de fibra de carboni.

Interiors ZOE e-Sport Zoom

Interiors ZOE e-Sport / Renault Sport

El Zoe e-Sport debutarà al GP de Fórmula E de París del 20 de maig, i algunes fonts apunten a la possibilitat que Renault estaria avaluant la possibilitat de fer una copa monomarca d’aquest petit esportiu elèctric. Us deixem amb el vídeo per anar fent boca: