VÍDEOS
ARA MOTOR

Un 'youtuber' posa a prova el nou Autopilot de Tesla al "carrer més complicat del món"

L'autor del canal de Tesla Raj prova en mode totalment autònom el nou sistema Full Self-Driving pels carrers de San Francisco

Un 'youtuber' posa a prova el nou Autopilot de Tesla en "un dels carrers més complicats del món" / YOUTUBE Zoom

Ja fa un temps que Tesla ofereix el seu nou sistema de conducció autònoma Autopilot millorat amb la versió FSD (acrònim de Full Self-Driving), una versió beta que la marca ofereix a alguns clients seleccionats per recollir dades i experiències i millorar la versió definitiva, que arribarà al mercat al llarg del 2021.

Un dels afortunats clients seleccionats per Tesla és l’autor del canal Tesla Raj, un canal especialitzat en seguir les novetats i les notícies de la marca californiana i que compta amb més de 33.000 subscriptors. En aquest cas el youtuber ha decidit circular de manera autònoma pel mític carrer Lombard Street de San Francisco, un carrer de 125 metres de llarg amb un desnivell del 27% i vuit revolts força tancats, que poc o res tenen a envejar als d’una paella d’una bona carretera de muntanya.

El nou sistema de conducció autònoma FSD de l’Autopilot supera sense gaires problemes els obstacles que troba (tot i que necessita alguns punts de referència marcats amb cons). Amb tot, aquest és el segon cop que el youtuber intenta superar el recorregut amb èxit, ja que ara fa uns mesos –amb una versió beta menys actualitzada que l’actual– el mateix Model 3 no va ser capaç de superar aquesta prova.

En el vídeo es pot veure com el sistema de conducció autònoma detecta la presència d’un vianant i s’atura correctament, i que al llarg del recorregut manté una velocitat adequada, inferior als 10 km/h. També és cert que en la primera passada que fa pel recorregut el conductor toca el volant, tot i que “més per por que per necessitat”, tal com reconeix l’autor del vídeo.

Per acabar, no deixa de ser graciós veure com els nord-americans qualifiquen aquest icònic carrer com un dels “més complicats del món”. Evidentment és un carrer amb molt més desnivell i estret que els carrers estàndard dels Estats Units, però creiem que serà molt interessant veure com resol aquest nou sistema de conducció autònoma el fet de circular per carrers realment estrets dels centres històrics de les capitals catalanes o carrers de barris amb molt desnivell i realment estrets com els barcelonins de Pla de Fornells (Roquetes) o Baixada de Sant Marià (el Coll).