SUV urbà i elèctric
Motor Novetats 13/07/2021

Volvo tindrà un SUV elèctric urbà d’accés

La marca sueca prepara un totcamí de zero emissions basat en la nova plataforma modular SEA que estrenarà el grup Geely

1 min
Volvo XC40

Ja fa unes setmanes que sabem que Smart, la filial suïssa del grup xinès Geely i especialitzada en cotxes urbans, té preparat un totcamí elèctric urbà de petites dimensions que promet convertir-se en una alternativa de primer ordre en el mercat de la mobilitat urbana i sostenible.

El SUV elèctric d’Smart estrenarà una nova plataforma de cotxes elèctrics urbans anomenada SEA (acrònim de Sustainable Experience Architecture) i que servirà de base per al futur totcamí elèctric de Volvo, que hauria de ser una realitat l’any 2023. El totcamí elèctric de Volvo, que possiblement s’anomenarà XC20 Recharge o XC30 Recharge, serà en realitat el mateix vehicle que el que estrenarà Smart, però amb una carrosseria i sistema d’infoentreteniment lleugerament diferent del del grup suís.

Gràcies a l’ús d’aquesta nova plataforma i una mecànica discreta però ideal per moure’s en entorns urbans (potències al voltant dels 100 CV i unes autonomies d’uns 200 quilòmetres), els suecs de Volvo podran oferir un vehicle competitiu a un preu raonable. Tot i ser un SUV, el futur elèctric de Volvo només tindrà un sistema de tracció davantera i una nul·la preparació per sortir de l’asfalt, ja que el totcamí elèctric suec estarà enfocat a la mobilitat urbana i el perfil de comprador d’aquest tipus de vehicles no abandonarà pràcticament mai els escenaris urbans amb el seu vehicle.

stats