Mobilitat Sostenible
Motor 18/05/2017

Volvo abandona el dièsel

La marca sueca anuncia que deixarà de desenvolupar nous propulsors dièsel i que té previst retirar-los el 2023

Ara Motor
1 min
Volvo abandona el dièsel

Els costos per desenvolupar nous motors dièsel que acompleixin amb les noves normes anticontaminació han portat Volvo a renunciar al desenvolupament de nous motors dièsel i a retirar-los progressivament de la seva oferta fins al 2023, quan la marca sueca vol abandonar definitivament la comercialització de vehicles impulsats per motors dièsel.

L’abandonament progressiu del dièsel anirà acompanyat d’una decidida aposta per la mobilitat sostenible. De fet, Volvo ja disposa de models híbrids (motor elèctric associat a un tèrmic de benzina) a la seva gamma i vol comercialitzar el seu primer cotxe 100% elèctric el 2019.

El pas endavant de Volvo, una marca que encara avui ven el 90% dels cotxes del seu model estrella -el Volvo XC90- amb motors dièsel, és realment significatiu. La xinesa Geely, matriu de Volvo, vol convertir la seva marca insígnia en un referent de la mobilitat sostenible, segura i autònoma, amb l’objectiu de ser un contrapoder europeu de Tesla i diferenciar-se dels tres grans fabricants 'premium' alemanys (Audi, Mercedes i BMW).

stats