Indústria
Motor Novetats 20/06/2018

Volkswagen i Ford uneixen esforços en una nova aliança

Els dos gegants empresarials desenvoluparan diversos projectes industrials

Ara Motor
1 min
Volkswagen i Ford unifiquen esforços en una nova aliança

L’objectiu inicial de l’aliança entre Ford i Volkswagen és crear plegats noves plataformes i elements mecànics sobre els quals desenvolupar una nova generació de vehicles industrials (bàsicament furgonetes i camionetes) per “atendre millor les necessitats canviants dels clients”, segons apunten en el comunicat conjunt on han anunciat l’acord.

L’aliança entre Ford i Volkswagen no inclou la compra o el traspàs de paquets d’accions entre les dues empreses –una realitat que sí que passa en altres aliances com la de Renault i Nissan– ni cap altra fórmula d’equitat entre els dos fabricants.

D’aquesta aliança n'haurien de sorgir les plataformes de les noves Ford Transit i Volkswagen Crafter i Transporter, entre altres models de la gamma comercial i professional de les dues empreses.

Hyundai i Audi, a la recerca de la pila de combustible

Però l’aliança entre Ford i Volkswagen no ha sigut l’única del dia. Audi –que forma part de la matriu Volkswagen– i la coreana Hyundai n'han insinuat una altra amb l’objectiu de compartir patents, investigació i tecnologies en el desenvolupament de les piles d’hidrogen aplicades als vehicles. Ara bé, l'acord és encara un esborrany que ha de rebre el vistiplau de les autoritats comercials i industrials internacionals.

stats