Cotxe elèctric
Motor 12/01/2019

Volkswagen i Ford uneixen forces en la cursa del cotxe elèctric

Els dos fabricants de vehicles teixeixen una aliança amb l’objectiu d’abaratir els costos de desenvolupament de futurs cotxes elèctrics i autònoms

Ara Motor
1 min
Volkswagen i Ford uneixen forces en la cursa del cotxe elèctric

Ford té molt avançat el seu sistema de conducció autònoma. Volkswagen ja té pràcticament operativa la nova plataforma MEB que utilitzarà en els cotxes elèctrics de nova generació de les marques del seu grup. I els dos fabricants tenen un objectiu en comú: fabricar cotxes elèctrics millors i més barats que els de Tesla.

En aquest context l’aliança entre els fabricant alemany i nord-americà gairebé sembla natural, i les dues marques aprofitaran el Saló de Detroit, que obre les portes la setmana vinent, per anunciar públicament la seva aliança.

Tant Ford com Volkswagen cediran les tecnologies desenvolupades en solitari, però l’acord entre les dues companyies només afectarà el desenvolupament en comú de nous models, però això no vol dir que els dos fabricants comercialitzin cotxes exactament iguals.

Aquest acord, que porta coent-se a foc lent des de fa gairebé un any, permetrà que els futurs models elèctrics de les dues companyies disposin de més càrrega tecnològica i facilitarà un important estalvi en els costos de desenvolupament de futurs vehicles elèctrics, però no implica cap aliança o possibilitat de fusió més enllà del que les dues companyies han signat.

A ningú se li escapa, però, que Ford és una marca més forta al mercat nord-americà i Volkswagen al Vell Continent, i presumiblement cadascun dels fabricants orientarà la seva futura oferta en funció dels gustos i preferències dels compradors de cadascun dels mercats on els fabricants se senten més forts.

stats