Vendes cotxes
Ara Motor

Les vendes de cotxes elèctrics es van disparar un 80% a Europa durant el 2019

L’auge del cotxe elèctric al Vell Continent signa un màxim històric durant el 2019

Les vendes de cotxes elèctrics es van disparar un 80% a Europa durant el 2019 / FERRAN VITAL Zoom

Al llarg de l’any 2019 es van matricular un total de 363.372 cotxes elèctrics, cosa que suposa un augment del 80% de les vendes respecte al 2018 i registra un nou rècord històric al continent europeu.

Les vendes de cotxes elèctrics al Vell Continent es van disparar l'últim trimestre del 2019, quan es van disparar les matriculacions d’aquests vehicles, coincidint amb importants novetats en el segment, com el nou Tesla Model 3, un cotxe que va arribar a fer història al desembre quan va arribar a ser el tercer cotxe més venut en termes generals en el mercat europeu.

Amb tot, les xifres de matriculacions de cotxes elèctrics és molt més modesta en el mercat espanyol, on només es van matricular 10.044 cotxes elèctrics durant el 2019, molts d’ells destinats a un ús d’empresa o cotxe de lloguer o carsharing. De fet, el mercat català lidera la penetració del cotxe elèctric al mercat espanyol en el segment de particulars.

La xifra total de matriculacions europees suma els cotxes elèctrics convencionals i els alimentats per pila de combustible d’hidrogen, tot i que el percentatge d’aquest combustible sobre el total de cotxes elèctrics és encara molt petit.

Pel que fa a la resta de models electrificats (híbrids o híbrids endollables), les xifres del mercat europeu també van ser positives, amb un auge del 49% i del 7,1%, respectivament. En total es van matricular gairebé mig milió de cotxes nous híbrids i híbrids endollables (PHEV) al mercat europeu durant el 2019.

Per acabar, també cal destacar que les vendes de vehicles que funcionen amb combustibles fòssils alternatius com el GNC o el GLP també van créixer significativament a Europa durant el 2019, fins a arribar a les 257.281 unitats, cosa que suposa un increment d’un 11,7% respecte a l’any anterior.