Saló de París
Motor 06/10/2018

Toyota presenta el nou RAV4, el SUV híbrid més popular del món

La marca japonesa presenta el nou model del seu totcamí híbrid, més tecnològic i dinàmic que mai

Ara Motor
2 min
Toyota presenta el nou RAV4, el SUV híbrid més popular del món

El Toyota RAV4 és un dels pesos pesants del mercat dels SUV i el líder dels totcamins híbrids al Vell Continent. De fet, el 85% dels compradors europeus que opten per aquest SUV l’adquireixen en la seva variant híbrida, la qual cosa ha motivat Toyota a actualitzar el seu totcamí redirigint-lo cap als gustos i preferències dels compradors europeus.

Nou RAV4 Híbrid

El nou RAV4 híbrid utilitza un nou motor gasolina associat a un motor elèctric que ofereix una potència total conjunta de 222 CV (davant dels 197 CV de la generació actual), que és més eficient i silenciós –associat a un canvi automàtic CVT– i que envia el seu parell a les quatre rodes amb un repartiment electrònic en funció de les necessitats de tracció del cotxe en cada moment. A més a més el nou RAV4 disposa d’un mode ‘Trail’ enfocat a un ús intensiu fora de l’asfalt que fa les funcions d’una reductora convencional.

Nou RAV4 híbrid

Aquesta cinquena generació del RAV4 utilitza la plataforma modular TNGA, més lleugera i rígida que la precedent, que compartirà amb altres models de la marca i que també millora el comportament dinàmic del cotxe gràcies a un bastidor més elaborat, noves arquitectures de les suspensions posteriors (de doble triangle) i un centre de gravetat més baix que el seu predecessor.

Interior RAV4 híbrid

Toyota també ha millorat la càrrega tecnològica del SUV amb un mode de conducció semiautònoma anomenat Toyota Safety Sense que inclou un seguit de sensors i radars per circular de manera semiautònoma i un nou retrovisor interior totalment digital, que permet substituir la visió tradicional per una nova càmera posterior amb ‘zoom’, molt útil quan portem el maleter ple d’objectes o tres adults a les places posteriors.

Detall calandra i fars

Més enllà de les millores estructurals i mecàniques, el nou RAV4 híbrid és més gran i té més capacitat i habitabilitat que els models anteriors: el maleter és 79 litres més gran, i promet més espai a les places posteriors.

Detall maleter

Toyota encara no ha publicat els preus del seu RAV4 a l’estat espanyol, tot i que en principi arribarà als concessionaris durant els primers mesos del 2019.

stats