Cotxe elèctric
Motor Novetats 23/01/2019

Toyota i Panasonic sumen forces per crear bateries elèctriques amb més autonomia

Les dues multinacionals nipones crearan una empresa nova encarregada de la fabricació de bateries elèctriques més potents amb autonomia optimitzada

Ara Motor
1 min
Toyota i Panasonic sumen forces per crear bateries elèctriques amb més autonomia

Toyota i Panasonic són dues marques germanes. Totes dues empreses formen part del mateix Zaibatsu (nom que reben els conglomerats empresarial típics del Japó) creat l’any 1953, les dues multinacionals han anunciat la seva intenció de crear una nova marca conjunta destinada a la producció de bateries elèctriques més potents el 2020.

La nova companyia serà propietat en un 51% de Toyota i un 49% de Panasonic, i el seu objectiu serà avançar en la capacitat i autonomia de les bateries destinades a la indústria automobilística. Tanmateix, els productes obtinguts per aquesta nova companyia no seran propietat exclusiva de Toyota, sinó que els podrà adquirir qualsevol gran fabricant d’automòbils.

L'aliança japonesa vol aprofundir en la fabricació de bateries prismàtiques de liti, bateries sòlides o investigar i experimentar amb noves fórmules per trobar bateries que proporcionin més autonomia i rendiment als cotxes elèctrics del futur.

Tant Toyota com Panasonic creuen que aquesta aposta permetrà que les dues companyies puguin reduir costos de desenvolupament i convertir la nova companyia en un dels puntals asiàtics en la implementació del vehicle elèctric.

stats