Cotxes híbrids
Motor 07/10/2018

Toyota cridarà a revisió més de 2,4 milions de cotxes híbrids

La marca japonesa detecta un defecte en els Prius i Auris híbrids fabricats entre el 2008 i el 2014

Ara Motor
1 min
Toyota cridarà a revisió més de 2’4 milions de cotxes híbrids

Toyota és el primer fabricant del món de cotxes híbrids i ecològics des de fa més de cinc anys, i el Prius lidera amb mà de ferro el segment dels cotxes híbrids en el segle XXI. Però ara Toyota haurà de cridar a revisió més de 2,4 milions d’unitats –unes 28.000 unitats a l’estat espanyol– en previsió d’arreglar un problema electrònic que afecta els Prius i Auris Hybrid fabricats entre l'octubre del 2008 i el novembre del 2014.

Aquest problema electrònic en el sistema d’hibridació o maridatge entre els dos propulsors (elèctric i tèrmic) pot arribar a fer calar (o aturar, si ho preferiu) el motor tèrmic del cotxe en algunes situacions, cosa que posa en risc els ocupants del cotxe i la resta d’usuaris de les vies públiques.

El sistema elèctric podria arribar a fer calar el motor de gasolina

Els japonesos ja han anunciat que el problema té una solució senzilla: una actualització del software del cotxe seria suficient per anular aquesta anomalia electrònica. L’operació en qüestió duraria uns 40 minuts i no tindria cap càrrec econòmic sobre el propietari del vehicle.

Per acabar, Toyota ha insistit que aquesta revisió preventiva es fa en haver detectat ells mateixos el problema, i afirma que no s’ha produït cap accident per aquesta avaria en el sistema que gestiona els motors dels seus vehicles.

stats