Cotxe elèctric
Motor Novetats 14/12/2021

Toyota anuncia 30 nous cotxes de zero emissions fins al 2030

Són presentats 15 nous prototips de futurs nous models elèctrics i de pila de combustible que Toyota i Lexus llançaran abans del 2030

2 min
Toyota elèctrics

L'objectiu de Toyota de convertir-se en una marca sostenible té un full de ruta que preveu llançar una trentena de nous models elèctrics i de pila de combustible abans del 2030, i que es comercialitzaran sota la mateixa marca Toyota i la de la seva filial aspiracional, Lexus. De fet, Lexus passarà a ser una marca de zero emissions el 2030, mentre que Toyota té previst abandonar el motor de combustió (dièsel i gasolina) l’any 2035. 

El pla estratègic de Toyota i Lexus, presentat pel seu president, Akio Toyoda, passa per una inversió de 4.400 milions de dòlars per crear noves plataformes, bateries i mecàniques que puguin bastir l’ofensiva elèctrica de la marca, que inclou models elèctrics purs i models elèctrics alimentats per una pila de combustible d’hidrogen. Segons apunta Toyoda, els plans de Toyota i Lexus preveuen vendre 3,5 milions de cotxes de zero emissions fins al 2030, sense especificar quants models elèctrics purs i quants de pila de combustible espera vendre quan hagin passat aquests set anys.

Prototips urbans de Toyota
Prototips esportius de Toyota

Pel que fa als models presentats per Toyota, que inclou 15 dels futurs 30 nous models electrificats que la marca vol tenir en cartera l’any 2030 –comptant també els vehicles de Lexus–, destaca poderosament la varietat de carrosseries i tipus de cotxes de segments diferents. Entre els prototips hi ha camionetes i pick-ups; totterrenys que anuncien els nous Land Cruiser, SUV i totcamins de diferents mides; compactes, urbans, berlines Sedan de tres volums i fins i tot un esportiu d’altes prestacions que es comercialitzarà sota la marca Lexus. Aquest últim model serà el successor del llegendari Lexus LFA i prendrà el relleu del Toyota 2000 Gt dels anys 60 i del Supra dels anys 80.

Totterrenys i SUV elèctrics
Totterrenys i SUV elèctrics

Toyota no ha volgut fer públics gaires més detalls dels prototips presentats, que de moment no responen a cap model de producció en concret, per bé que resulta impossible no veure-hi les futures generacions de la furgoneta Hilux, dels totterrenys Land Cruiser, dels urbans Aygo o dels totcamins i crossovers C-HR i Rav4, entre d'altres. Pel que fa a Lexus i al pla per convertir-la en una marca de zero emissions el 2030, també és fàcil veure-hi els nous RZ (un totcamí elèctric que es presentarà el 2023) o altres futurs models que hauran de substituir la berlina IS o l'esportiu GT, més enllà del substitut del futur LFA.

stats