Cotxe elèctric
Motor Novetats 03/04/2021

Tesla segueix creixent i supera les previsions de vendes

La marca californiana entrega més de 184.000 cotxes nous durant el primer trimestre del 2021 tot i el context generalitzat de recessió econòmica

2 min
Tesla ja parla català

Malgrat el context internacional desfavorable a causa de la pandèmia, amb fortes caigudes de vendes de cotxes nous respecte al 2019 –al mercat espanyol, la venda de vehicles nous ha caigut un 30% en relació al primer trimestre de fa dos anys, el darrer referent sense pandèmia–, Tesla ha tornat a batre el seu rècord de vendes durant el primer trimestre de l’any fins al punt de superar les seves pròpies expectatives.

Durant els tres primers mesos del 2021, també anomenat Q1 en argot empresarial, Tesla ha entregat un total de 184.800 cotxes nous, amb la qual cosa supera l'objectiu previst per la mateixa marca, xifrat al voltant de 177.000 vehicles. L'automobilística californiana és l'única que segueix creixent en el context de pandèmia i crisi econòmica, de manera que presenta beneficis en els darrers exercicis econòmics i supera les previsions de vendes cada trimestre.

Segons explica l’empresa en un comunicat, aquest creixement es deu “a la forta acollida del Model Y al mercat xinès, l’augment de capacitat productiva total i el bon rendiment comercial dels nous Model S i Model X”. Cal recordar que de moment Tesla fabrica aquests dos últims cotxes a la planta de Fremont, als Estats Units, i que el Model 3 i el Model Y, més petits, es produeixen a la gigafàbrica de Xangai, a la Xina, que encara no funciona al màxim de la seva capacitat total.

Un futur de creixement

Tesla ha passat de fabricar unes 25.000 unitats trimestrals (100.000 unitats anuals) els anys 2017 i 2018 a 180.000 unitats trimestrals el 2021. Amb tot, la companyia encara creixerà molt més aquest any, quan entrin en funcionament la planta de Berlín, la inauguració de la qual està prevista per a finals d’any, i la nova planta de Texas, on fabricarà l’estrafolària camioneta Cybertruck.

stats