Cotxe elèctric
Motor Novetats 23/12/2020

Tesla obrirà la seva xarxa de supercarregadors a qualsevol cotxe elèctric

La marca californiana protagonitza un gir de 180 graus en la seva política de carregadors elèctrics

Ara Motor
1 min
Tesla obrirà la seva xarxa de supercarregadors a qualsevol cotxe elèctric

Segons ha anunciat Elon Musk al seu Twitter, Tesla obrirà la seva xarxa de superchargers o supercarregadors a qualsevol cotxe elèctric de qualsevol marca amb un sistema de càrrega compatible.

Aquest sorprenent canvi d’estratègia s’explica pel fet que Tesla té la xarxa de carregadors ràpids o supercarregadors més extensa als Estats Units, el Canadà i bona part d’Europa, un element clau per oferir als seus clients la possibilitat de moure’s pel territori sense por a quedar-se sense autonomia elèctrica.

La xarxa europea de carregadors ràpids o supercarregadors de Tesla és la més extensa al Vell Continent, força per davant dels carregadors Ionity (amb suport institucional europeu i de grans fabricants com Volkswagen) i són compatibles amb el sistema de càrrega CCS Combo, el model d’endoll més utilitzat a Europa.

Amb aquesta iniciativa Tesla obriria un nou front de negoci, per convertir-se també en una mena de proveïdor d’energia, seguint un model similar al que actualment fan les grans petrolieres amb la seva xarxa de benzineres.

De fet, els propietaris de cotxes elèctrics saben prou bé que carregar el cotxe en un punt de ruta pot arribar a ser a cinc cops més car que fer-ho a casa o a l’aparcament aprofitant la tarifa horària favorable de les anomenades hores vall o hores en les quals la tarificació per consum elèctric és més econòmica gràcies a l’escassa demanda energètica, cosa que sovint coincideix amb les hores de la nit avançada o la matinada.

stats