Tesla
Motor Novetats 08/01/2019

Tesla ja ha començat a construir una gigafàbrica a la Xina

La planta industrial dels californians s'ubicarà a les afores de Xangai i tindrà capacitat per fabricar mig milió de cotxes anuals

Ara Motor
1 min
Tesla ja ha començat a construir una gigafàbrica a la Xina

Les obres de la tercera gigafàbrica de Tesla ja han començat als afores de Xangai, una de les capitals econòmiques, financeres i industrials del gegant xinès. La planta industrial del fabricant de cotxes elèctrics californià ocuparà un espai d'unes 85 hectàrees i hauria d'estar operativa el 2021, segons els plans de la companyia, tot i que una petita part de la fàbrica estarà operativa l'estiu vinent, segons ha apuntat el fundador de Tesla, el sud-africà Elon Musk.

La gran inversió de Tesla a la seva fàbrica xinesa arriba als 1.750 milions d'euros, i la capacitat total de la gran fàbrica serà d'unes 500.000 unitats anuals, tot i que el pla de desenvolupament de la marca californiana preveu un creixement esglaonat durant els propers anys.

Així doncs, el primer objectiu de la gigafàbrica xinesa és arribar a una producció anual de 250.000 unitats el 2021, per seguir creixent fins a tocar sostre en un pla de 5 anys. A la fàbrica xinesa Tesla hi produirà les versions més econòmiques del Model 3 i del futur Model Y, el totcamí basat en la plataforma del Model 3 que veurà la llum al llarg de l'any.

La nova gigafàbrica xinesa s'encarregarà de fabricar els cotxes de menys qualitat i més econòmics, i reservarà les versions més luxoses a les fàbriques de Tesla als Estats Units. A més a més, a Tesla la nova fàbrica xinesa li servirà per eludir les taxes impositives que el govern xinès aplica als cotxes fabricats als Estats Units, cosa que farà Tesla més atractiva (i sobretot assequible) per als milions de potencials compradors xinesos.

stats