Compra cotxe
Motor Novetats 17/07/2018

SUV, monovolum o turisme: quin és el millor cotxe per marxar de vacances?

Comparem els tres tipus de vehicles més populars al nostre mercat

Ara Motor
2 min
SUV, monovolum o turisme: quin és el millor cotxe per anar de vacances?

Els SUV o totcamins són cada cop més populars al nostre país: ja representen gairebé el 40% de les noves matriculacions, i la tendència al creixement sembla que es consolida en un mercat cada cop més propici a l’aterratge d’aquests vehicles.

Els SUV són més alts i disposen de molt d'espai al maleter, però són més cars

Val a dir que els SUV poden ser útils per fer petites incursions fora de l’asfalt per pistes en bon estat i, gràcies a la seva gran alçada lliure, poden superar amb facilitat obstacles urbans com ara voreres, sots, clots o ressalts. Ara bé, els totcamins o SUV no són autèntics 4x4 o totterrenys, i la majoria ni tan sols disposen de sistemes de tracció integral, electrònica modificada per millorar la tracció fora de l’asfalt o neumàtics adequats per a un ús ‘off-road’ intensiu.

Els monovolums disposen de molt espai

En aquest sentit, els SUV no milloren gaire les prestacions, la capacitat ni l'habitabilitat dels monovolums. Ara fa uns anys que els monovolums han perdut protagonisme al mercat, però la seva versatilitat els fa especialment indicats per desplaçar-nos amb espai i comoditat amb família, mascotes, equipatge i amics, molts cops amb millors registres de consum de carburant que els totcamins i generalment a un preu de compra o lloguer sensiblement inferior al dels cotxes de moda.

Les berlines de tall familiar disposen de molt d'espai i són més fàcils de mantenir

Finalment, sempre podem optar per un turisme convencional. Els vehicles compactes disposen de maleters prou amplis per a parelles o famílies amb una criatura, mentre que les berlines representen el turisme per excel·lència, on comoditat, espai i prestacions es donen la mà en un segment que, malgrat tot, no ha deixat de perdre pistonada durant els últims anys.

Una berlina familiar és més àgil i dinàmica que un SUV o monovolum

Les berlines consumeixen menys que els SUV i els monovolums, tenen millors prestacions dinàmiques i fins i tot presenten preus de compra, de rènting o de lloguer més atractius que els dels totcamins.

Conclusió

Trobar el cotxe perfecte és una missió impossible. Cada comprador té uns condicionants socials i familiars i uns gustos que faran que s'inclini per un vehicle en concret, però en general podem concloure que els monovolums segueixen oferint espai i comoditat a les famílies nombroses que necessiten espai, les berlines aporten un plus dinàmic però no poden oferir la modularitat d'un monovolum i els SUV o totcamins són els cotxes de moda capaços de fer petites incursions fora de l'asfalt a un preu una mica més alt que els altres tipus de vehicles.

stats