Novetats
Novetats 18/02/2020

El SUV elèctric de Skoda s’anomenarà Enyaq

El nom deriva del mot gaèlic irlandès ‘Enya’, que significa "font de vida"

Ara Motor
2 min
El SUV elèctric d’Skoda s’anomenarà Enyaq

El totcamí elèctric de Skoda ja té nom: finalment s’anomenarà Enyaq. El nom s’inspira en el nom gaèlic Enya, que significa "font de vida". La lletra q situada al final del nom serveix per relacionar-lo amb la resta de SUV de la marca, els Karoq, Kodiaq i Kamiq.

El futur Skoda Enyaq es basarà en el prototip Vision iV i serà el primer SUV elèctric del Grup VAG. Aquest totcamí elèctric aprofitarà la plataforma MEB que ja ha estrenat el Volkswagen I.D. i que també farà servir el Seat el-Born.

El prototip txec utilitzava dos motors elèctrics –un sobre cada eix– per sumar una potència total combinada de 225 kW (306 CV) i un paquet de bateries de liti que prometien una autonomia teòrica superior als 500 quilòmetres.

Tota aquesta potència permet que l’Skoda Vision iV acceleri de 0 a 100 en només 5,9 segons i que arribi a una velocitat màxima limitada de 180 km/h. A més a més, té un sistema de càrrega ràpida per inducció (sense fils) que permet carregar la bateria del cotxe en un 80% de la seva capacitat en només 30 minuts.

Caldrà veure si la versió final de producció de l’Enyaq manté l’aposta mecànica del prototip o si s’ha de conformar amb unes prestacions més modestes. Skoda té prevista una inversió de més de 2.000 milions d’euros en mobilitat elèctrica i preveu que el 2025 els models de la seva submarca elèctrica iV representaran el 25% de les seves vendes totals.

stats